úterý 16. dubna 2024 Irena

KOMENTÁŘ: Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se pítko postaví

Město si pro nás, jakožto pro Olomoučáky, připravilo překvapení. Velká sláva, třikrát hurá, tady máte pítka a radujte se s námi. Jedno máte nahoře, druhé dole, 6. září je oficiální otvíračka, to se přijďte podívat, napijte se a čau. No jo, ale co dál?

My vám pěkně děkujeme, zachraňujete životy. Už nikdy se totiž nestane, že by člověk s jazykem až na zem umřel na dehydrataci uprostřed náměstí (a že se to stává často). Komplikace hrozí pouze v případě, že se vytvoří obrovská fronta, ale to město pořešilo vcelku chytře, stačí si popojít k tomu druhému pítku.

Můžete si taky zahrát takovou rodinnou hru „Uhádni barvu mramorového podstavce“. Pokud vám vaše drahá polovička bude vtloukat do hlavy, že je to přece šedookrová načervenalá, souhlaste a v tichosti si doma tu barvu vygooglujte. Předem vám říkám, že nebudete o moc chytřejší.

Sám náměstek Filip Žáček jásá. „Jsem rád, že tak po letech naplníme očekávání řady Olomoučanů a návštěvníků města, kteří po takovém zdroji pitné vody v centru města volají,“ nezapomněl připomenout Žáček. Kam ale volají, to už neřekl. Tak snad se Olomoučané toho nadšení nepřežerou a k tomuhle zdroji pitné vody budou chodit každý den s pastou a kartáčkem.

Kdo sem ale bude chodit určitě, za to bez pasty a kartáčku, budou místní bezdomovci. Ti vlastně tak nepřímo dostali od města dárek v hodnotě dvou milionů korun. Tak jako, mohli to investovat nějak chytřeji, na druhou stranu, proč ne. Aspoň to udělali těm bezdomovcům hezký. Pěkně v centru, kus historie kolem a voda zadarmo. A jakmile se bude chtít jít napít nějaký ten kolemjdoucí, nadšeně je poprosí o kousek místa a po doušku čerstvé pitné vody si s nimi na lavičce vychutná pořádnou dávku krabičáku.

Já samozřejmě nechci shazovat odvedenou práci všech lidí, kteří se účastnili na tomhle projektu.

Já chci jen poukázat na to, že by se mohli účastnit jiného projektu.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.