sobota 20. dubna 2024 Marcela

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #5: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Jestli to ještě nevíte, tak každé úterý vám přináším nové přírůstky opuštěných mazlíčků z olomouckých útulků a depozit. A dnes se opět můžete těšit na pořádnou dávku roztomilosti.

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Sabina


Sabina je mladší mazlivá kočička, nalezená na ul.Legionářská u sportcentra Omega. Je již vykastrovaná, naočkovaná a odčervená, prostě připravená jít do nového domova.

Izabela, Ingrid, Iris


Jsou čtyřleté čistokrevné perské kočičky. Byly vrácené ve špatném stavu z nevhodných podmínek k původní chovatelce, která je musela kvůli velkému množství dredů v srsti ostříhat. Původní chovatelka si je nemohla nechat z důvodu těžké alergie v rodině, kvůli které již kočky delší dobu nechová. Holky po kastraci mohou k novým, zodpovědným majitelům.

Vampi


Vampi je mladý, jedenapůlletý vykastrovaný nádherný kocourek. Už tři týdny se zmatený toulal po Smetanových sadech, kde mu hrozilo nebezpečí od venčených psů, protože za nimi důvěřivě chodil. Pokud Vampiho hledáte, čeká tady na vás.

 

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Mann


Mann je asi jedenapůlletý starý kříženec ridgebacka menšího vzrůstu, rezaté barvy, pěkné vyvážené postavy, dobře osvalený. Je to temperamentní, hravý  pes s velkou potřebou pohybu. Miluje lidi. Při vítání má tendence skákat, pusinkovat, lítat a mrskat ocasem, až to skoro bolí. Je taková velká voda, divoký, ale usměrnitelný, dá se snadno zklidnit např. pošrábáním na krku, což miluje. Mann musel být předán do adopce, jelikož se mu rodina nemohla věnovat tak, jak potřeboval.

Rohan


Rohan je úžasný tříletý společník pro každého milujícího majitele. Je slušně vychovaný, výborně socializovaný, přátelský k jiným psům i lidem. Venčit ho je možné bez vodítka, pána si hlídá, neutíká, reaguje na jméno, aportuje a zvládá i jiné povely. Je čistotný. Ve společnosti lidí je povahou velmi klidný a tichý a zcela oddaný svému pánovi, jehož přítomnost je pro něho důležitá. Nejeví žádné známky agresivity ani nervozity. Za svou úžasnou povahu by si zasloužil domov, kde by mu byla věnována láska a pozornost. Je vhodný do bytu. Rohan byl asi tři dny v osvojení, bohužel ale nastala taková situace, kdy si jej rodina nemohla nechat.

Homer


Homer je devítiměsíční štěně, je to velmi hodný, hravý a snášenlivý pes.

 

Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Kontakt:

Adresa: Uničov
Tel.: 733 331 833
E-mail: martina.no@email.cz
FB stránky: Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Džedájek

Džedájek je mladý kastrovaný kocourek, který byl odchycen jako dvouměsíční koťátko na krmném místě, kde se narodil toulavé kočičce. Původně byl velmi bázlivý a také nemocný. Podařilo se nám z něj "vypiplat" velmi komunikativního a spíš neodbytného kocourka. Velmi rád se mazlí a hraje si. Pokud není v centru pozornosti, tak si o ni dovede říct. Kocourek by určitě nebyl rád sám, proto je vhodný k jiné kočičce nebo kočičkám. A také je třeba počítat s jeho neutuchající energií, proto je nutné mu dát dostatečný prostor a nezlobit se na něj, když vás bude prosit o neustále nově navazované kamarádství.

Michalka


Michalka je už starší devatenáctiletá kastrovaná kočička, která prožila většinu svého života ve spokojeném domově, ale poté, co se lidská rodina odstěhovala a ona zůstala sama, dostala se k nám. Nový domov našla, ale vracela se z něj na původní lokalitu, kde to znala. Nyní žije v kolonii kočiček, která je pod dohledem a sem tam si přijde k nám do depozita odpočinout - převážně v zimním období.  Michalka je jiná než toulavé a většinou plaché kočičky, ráda se kamarádí s lidmi a nedělá jí problém přespávat v bytě.  Vzhledem k jejímu věku by si zasloužila klidný domov na dožití, kde by měla svůj teplý pelíšek a časem i možnost výběhu ven. Je mazlivá a kontaktní.

Bebe


Bebe je pětiletá kastrovaná kočička, kterou nalezli lidé u krajnice cesty - nejspíš sraženou autem. Měla zlomenou čelist a pár pohmožděnin. Všechny bolístky se jí již zahojily. Bebe byla už také vrácena z adopce, protože údajně kouše. Je to klidná kočička, která jen nemá ráda, když ji někdo nutí do něčeho, co sama nechce. Je třeba jí dát prostor a počkat až si sama řekne o pozornost. Hledá trvalý a trpělivý  domov.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.