čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #13: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Nový díl rubriky Hledéme páníčka je tu, a tentokrát už třináctý. Některé mazlíky už jsme tu měli, ale stále nenašli ten správný domov. Proto pro ně stále hledáme toho nejlepšího páníčka. V olomouckých depozitech a útulcích už na vás čekají.

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: ul. Jeremenkova, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Mailo


Mailo je devítiletý Jack Russel teriér, který se do depozita dostal, již v červenci 2015 poté, co pokousal přitele své původní paničky. Pár dní po přijetí odešel do adopce. Vše se zdálo být v pořádku, ale po měsíci byl vrácen s tím, že se v rodině začal fixovat na paničku, hlídal si ji a vyjížděl po ostatních členech rodiny. I v depozitu má tendence se fixovat na toho, kdo je na něj nejhodnější, nebo se mu více věnuje, ale daří se nám jej držet v určitých mezích.
Mailo je aktivní, rád aportuje, běhá, není zrovna mazlící typ. Miluje piškoty, ale pokud mu jeden dáte, už ho nezajímá nic jiného, jen aby škemral další.
Mailo hledá nový domov u zkušeného chovatele, nejlépe milovníka tohoto plemene. Pro jeho povahu není vhodný k dětem. Je kastrovaný, má sociální návyky.

Pepina


Pepina je půlroční kočička, která byla do depozita dovezena spolu s dalšími třemi kamarády z pastvin od koní. Ona, i její kamarádi byli nemocní a první týden strávili na kapačkách. Teď už jsou všichni zase „ve formě" a připraveni jít do nového domova. Pepina je v důsledku předešlé „výživy" hubená a má špatnou srst. Jinak je to mazlivé a hravé zlobidlo.

Berry


Berry je mladší bílý kocourek, který se delší dobu toulal na ulici a chodil na návštěvy za jednou hodnou paní, která jej krmila. Nejdříve si paní myslela, že patří někomu ze sousedů, ale když byl čím dál zanedbanější, došlo jí, že majitele nemá. Navíc se mu začala pokožka a sliznice zbarvovat do žluta a tak jej odchytila a přinesla do depozita. Zde byly provedeny veškeré možné testy, kterými bylo zjištěno, že Berry má selhání jater. Trávil čas na kapačkách, bral léky a jeho stav je čím dál lepší a je zde velká šance, že bude úplně v pořádku. V současné době musí jíst speciální dietu.

 

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Rex


Rex je tříletý Německý ovčák, potřebující zkušeného chovatele nebo objekt, který by ohlídal. Zpočátku s námi moc nekomunikoval, po chvíli si však získal srce ošetřovatelů a stává se z něj prima parťák, miluje házení míčků a pokud by s ním někdo cvičil byl by z něj ten nej společník. Je na něm poznat, že do dnes vyrůstal jako kůl v plotě

Rea


Rea je fenka maltézského psíka nalezena dne 24.5.2016 v Prostějově. Hledá se její majitel.

Mark


Tříletý kříženec malého vzrůstu hledá nový milující domov.

 

Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Kontakt:

Adresa: Uničov
Tel.: 733 331 833
E-mail: martina.no@email.cz
FB stránky: Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Olík


Olík je mladý kocourek, nalezený u řeky Moravy v Litovli v igelitové tašce. Z traumatizujícího zážitku se pomalu vzpamatovává, potřebuje čas. Hledá milující domov, kde jej budou hýčkat.

Čipsík


Čipsík je mladý kocourek ze zahrádek v Uničově. Čeká, až mu někdo poskytne trvalý a šťastný domov. Svou krásně zbarvenou srstí s tečkami připomíná bengálskou kočku.

Marťanka


Marťanka je malá kočička ještě závislá na kotěcím mlíčku, jinak již zcela soběstačná. Dovede si hrát sama se sebou, s jakoukoliv hračkou nebo kočičkou, i proti její vůli. Je to velká neposeda a určitě by potřebovala parťáka, aby jí nebylo smutno.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.