pátek 29. března 2024 Taťána

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #39: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Dnes tady máme i celou rodinku štěňátek, která byla nalezena těsně po porodu v krabici. Štěňátka se podařilo zachránit a nyní jsou zcela zdravá. Dále si můžete domů vzít například čtyřletého křížence Bena, pětiletou fenečku Loulu nebo některou z kočiček.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Frodo

Frodo je krásný barevný kocourek. Žil pravděpodobně jako toulavá kočka, než se přitoulal k jedné rodině na zahradu. Nějakou dobu zde pobýval, ale po čase začal šikanovat ostatní místní kočičky. Proto na zahradě nemohl dále zůstat a ocitl se v depozitu. Kocourek byl nějaký „divný", proto se mu udělaly testy na FIV a FeLV a zjistilo se, že je bohužel pozitivní. Má kočičí leukémii, která je přenosná na jiné kočičky. Kocourek měl špatné zuby, proto mu je paní doktorka musela vytrhat. Frodo nadevše miluje kapsičky. Je vhodný jako jedináček nebo ke kočce se stejnou nemocí.

Vlastička

Vlastička je odrostlé kotě, které se nějakou dobu toulalo u vlakového nádraží v Olomouci. Upozornili nás na ni všímaví lidé, kterým nebyl její osud lhostejný. Je hravá, velice mazlivá a miluje dobré papání.

Čenda

Čenda je asi 2letý kocourek. Byl nalezený u VŠ kolejí na ul. Šmeralova, kde chodil za lidmi a hrozilo mu nebezpečí od aut na blízké rušné silnici. Je velmi přátelský a hravý. Má postižené levé oko, zřejmě po prodělané infekci. Dle veterinářky je možná částečná náprava.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Štěňátka Monty, Muf, Markus, Malvin, Maybe, Mona a Mika

Kluci Monty, Muf, Markus, Malvin a holky Maybe, Mona a Mika se našli jako zhruba třídenní, slepá, bezbranná miminka v krabici u jednoho kostela v Olomouci. Začátek jejich života nebyl tedy vůbec šťastný. Krmili se každé dvě hodiny z lahve sušeným štěněcím mlékem, jen s malou šancí na to, že přežijí. Povedlo se. Právě absolvovali první očkování a brzy budou připraveni odejít do svých nových domovů. Budou pravděpodobně většího vzrůstu. Jak to správně pojmenoval jeden pán na Facebooku, vypadá to zatím tak, že z nich bude „rotobull"

Ben

Ben je asi čtyřletý kříženec středního vzrůstu. Je to nádherný pes, milující všechny okolo a vděčný za každé pohlazení. Z počátku se trošku bojí, ale když se „otrká", tak je to super parťák. Je čistotný, vhodný do bytu.

Loula

Loula je zhruba pětiletá fenečka většího vzrůstu, kříženka NO. Je velice milá a hodná. Zajímavé na ní je především to, jak umí chodit na vodítku. Netahá, vždycky vycítí konec vodítka a zpomalí. Se psy se snese, ale dělá si „pořádky". S fenkami jsme ji nezkoušely, ale protože byla nalezena přivázaná u stromu ještě s druhou fenkou, tak by to teoreticky také neměl být problém.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Pomocné ruce Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.