čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #48: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Nechápu, jak se někdo může zbavit svých zvířátek a tím víc, jak se někdo může zbavit tak krásného štěňátka, jako je Parťák. Nechcete ho za parťáka?

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Mikeš

Mikeš je asi 4-5měsíční kocourek z kolonie toulavých koček od Penny. Byl odchycen začátkem ledna, byl zcela plachý, velmi hubený a trpěl průjmem. Byl přeléčen antibiotiky, je odčerven a 2x naočkován, testován na FIV/FeLV. Z původně velmi plachého kocourka se v dočasném domově stal hravý parťák ostatních svěřenců. Ještě si trochu drží odstup, ale už se nechá pohladit. Bude potřebovat velmi trpělivého a laskavého páníčka. Bude mu dobře v domku se zahradou, ale i v bytě, když bude mít kočičího kamaráda.

Vlastička

Vlastičk je odrostlé kotě, které se nějakou dobu toulalo u vlakového nádraží v Olomouci. Upozornili nás na ni všímaví lidé, kterým nebyl její osud lhostejný. Je úžasně mazlivá, nechá si bez problémů čistit ouška, stříhat drápky a podobně. Nejraději spí v posteli schoulená vedle člověka, kterého má ráda, umí ovšem i zlobit, například krást připínáčky z nástěnky a rozhazovat je po celém pokoji :) 

Meduňka

Meduňka je asi 8-měsíční kočička z kolonie toulavých koček od Penny. Kočička byla odchycena kvůli silnému nachlazení, ke kterému jistě přispělo také to, že kočičkám někdo v zimě vyhodil jejich domečky. Byla přeléčena antibiotiky, je odčervená a 2x očkovaná, testovaná na FIV/FeLV. Z původně velmi plaché kočičky se v dočasném domově stal uvrněný mazílek. Sice se ještě bojí prudších pohybů a nechce se chovat, ale i to se při trpělivé a láskyplné péči může změnit.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Luck

Luck je "vousatý" kříženec střední velikosti. Z počátku byl hodně vystrašený, ale teď už je kamarádský a bezproblémový. S ostatními psy jsme jej zatím nezkoušeli.

Hrdina

Hrdina je cca sedmiletý kříženec malého vzrůstu. Je to milý, přátelský psík. Snese se se psy i fenkami.

Parťák

Parťák je ještě mrně, pravděpodobně kříženec vlčáka. Má zhruba čtyři měsíce. Do útulku se dostal společně s bráškou Timurem, který mu však již odešel do nového domova. Pravděpodobně to byla nechtěná štěňátka. 

Foto LOZ, Pomocné ruce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.