úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Mladík kradl a řídil bez oprávnění. Policie ho opět dopadla

Krádež kanystru a benzínu v hodnotě několika set korun objasnili policisté obvodního oddělení Olomouc 3. Zloděj odcizil z regálu jedné z olomouckých čerpacích stanic prázdný kanystr, do kterého načerpal téměř dvanáct litrů benzínu. Z místa utekl. Policie zjistila, že pachatelem je osmnáctiletý muž z Olomoucka, který už byl v minulosti za drobné krádeže potrestán.

Policistům obvodního oddělení Olomouc 3 se podařilo objasnit krádež kanystru a benzínu ze čtvrtka 7. 11. 2019. Zloděj v pozdních večerních hodinách přijel k benzínové čerpací stanici v Olomouci, kde z regálu vzal prázdný kanystr, do kterého načerpal dvanáct litrů benzínu a utekl. Škoda byla vyčíslena na předběžných 718 korun. Policie pracovali na objasnění a pátrali po pachateli. „Na základě operativního šetření, především za využití místní a osobní znalosti pak zjistili muže, důvodně podezřelého z uvedeného jednání. Jednalo se o 18letého muže z Olomoucka,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie následně zjistila, že mladík už byl v minulosti za podobnou trestnou činnost odsouzen a potrestán. Teď je podezřelý z přečinu krádeže, za kterou může být odsouzen až na tři roky. Dále vyšlo při vyšetřování najevo, že mladík přijel k čerpací stanici autem, které sám řídil i přesto, že má zákaz řízení všech motorových vozidel až do ledna 2021. „Nyní je tak navíc podezřelý i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který byl již také v nedávné minulosti soudem odsouzen a potrestán. Na tento přečin stanoví trestní zákoník trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzínová pumpa, krádež, mladík, zákaz řízení, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.