čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Zloděj vykradl v Mozartově ulici během deseti minut Passat a Superb

Oznámení o dvou vykradených vozidlech přijali olomoučtí policisté v pondělí 18. listopadu o půl čtvrté odpoledne. Zloděj se během deseti minut vloupal do vozidla Škoda Superb a Volkswagen Passat, které stály zaparkované v Olomouci na ulici Mozartova.

 

Rada Policie ČR

 Ani na chvíli nenechávejte na sedadlech nebo odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, tašky, batohy, či jiná zavazadla, mobilní telefony, doklady od vozidla nebo jiné osobní doklady, peněženky apod.  I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat.

Pamatujte, auto není výloha!  V řadě případů může být škoda poškozením vyšší než škoda odcizením. 

Zloděj u vozidla Škoda Superb rozbil okno pravých předních dveří, z něhož následně odcizil dámskou kabelku. V ní se nacházela peněženka s osobními doklady, finanční hotovost, platební karta a stravovací poukázky. Třiačtyřicetiletá žena vyčíslila celkovou škodu na téměř 25 000 korun, z toho škodu poškozením ve výši 8 000 korun.

I u vozidla Volkswagen Passat zloděj rozbil okno pravých předních dveří. Ze sedadel sebral batoh, v němž se nacházelo naslouchadlo zn. Videx s příslušenstvím za téměř 12 000 korun. Škodu na vozidle odhadl šestapadesátiletý majitel na 8 000 korun.Pachateli hrozí za přečiny krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dva roky za mřížemi.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Passat, Superb, krimi, vykradení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.