čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Neznámý pachatel způsobil požár na plastovém mole, škoda byla vyčíslena na bezmála 200 tisíc

V úterý 19. listopadu ve večerních hodinách došlo na pláži U Vrbiček na břehu Plumlovské přehrady k požáru plastového mola. Po kriminálníkovi policie pátrá.

Příslušní policisté přivolaní na místo zjistili po provedeném šetření, že krátce před požárem na místě dosud nezjištěná osoba odpálila ohňostroj - na plastovém mole. Zřejmě právě z toho důvodu došlo k zahoření a ke zničení z osmi dílů mola a k němu přivázané kanoe. Majitel způsobenou škodu předběžně vyčíslil zhruba na 195 tisíc.

Policisté v rámci případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

„Pro objasnění okolností policisté žádají o pomoc veřejnost. Kdo by k případu mohl poskytnout jakékoli informace, nechť se obrátí na policisty obvodního oddělení Plumlov na adrese Tyršovo náměstí 160, Plumlov, tel. 974 781 731, nebo na tísňovou linku 158. Za pomoc děkujeme,“ sděluje lidem František Kořínek, tiskový mluvčí státní prostějovské policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, zločin, požár, pátrání, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.