čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Agresivní fanoušek Komety si dovoloval na policisty, skončil v poutech a následně na záchytce

V pátek 2. prosince prohrála na olomouckém ledě favorizovaná Kometa 2:5, což zřejmě neunesl jeden z fanoušků hostujícího týmu. Policie ho opakovaně vyzvala, ať se začně chovat slušně, nakonec musela přistoupit k fyzickému zpacifikování fanouška.

K incidentu došlo krátce před jedenadvacátou hodinou. Ve snaze o uklidnění situace a zabránění eskalace napětí mezi oběma fanouškovskými tábory jednal jeden z policistů s jedním z fanoušků. Do tohoto jednání se však neustále vměšoval jednatřicetiletý fanoušek Komety Brno.

"Tento muž byl dalšími policisty opakovaně vyzván, aby svého jednání zanechal a opustil vymezený prostor. Muž ve svém jednání přesto pokračoval, na policisty pokřikoval, že si může dělat, co chce a na policisty se tlačil svým tělem. Policisté proto použili výzvu s výstrahou, že pokud svého jednání nezanechá, budou proti němu použity donucovací prostředky. Muž v jednání pokračoval dále, a proto proti němu policisté použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

I přesto, že měl muž nasazená pouta, nepřestával se chovat agresivně. Po provedení dechové zkoušky s výsledkem 1,68 promile alkoholu v dechu byl umístěn do protialkoholní záchytné stanice. Nyní mu hrozí pokuta až deset tisíc korun.

Autoři | Foto ŠJů (Wikipedia Commons)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.