pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Strážníci měli o víkendu plné ruce práce – hledali nemocného muže i ztraceného syna na náměstí

O víkendu měli olomoučtí strážníci napilno s hledáním ztracených osob. V sobotu pátrali po muži se zápalem plic, v neděli zase po ztraceném dítěti na vánočních trzích na Horním náměstí.

Prvním ze zmíněných případů se strážníci zabývali od sobotních ranních hodin. Operační středisko Mětské policie Olomouc přijalo oznámení od ženy, kdy její dceři se nedaří kontaktovat jejího nemocného přítele, který bydli v ulici Politických vězňů v Olomouci. Muž měl mít zápal plic a ženě se nedařilo muže od pátku dovolat. Vzhledem k tomu, že ženy bydlely v Jihočeském kraji, obrátily se s prosbou o pomoc na strážníky. Vše nakonec dobře dopadlo.

"Vyslaná hlídka v místě bydliště na ulici Politický vězňů kontaktovala jednačtyřicetiletého muže. Ten byl v pořádku, nezraněn a přislíbil, že se rodině ozve," řekl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Druhý případ řešili strážníci další den – v neděli před šestou hodinou večerní se obrátil osmatřicetiletý muž na hlídku s tím, že se mu na Horním náměstí ztratil jeho čtyřletý syn. "Hlídka provedla kontrolu místa a chlapce v pořádku nalezla poblíž kolotoče," řekl Čunderle.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.