pátek 29. března 2024 Taťána

Podívejte se na šest nejkurióznějších zásahů olomouckých strážníků za rok 2016

V průběhu roku toho olomoučtí strážníci zvládli opravdu hodně. Od rutinních zákroků až po ty opravdu kuriózní. Petr Čunderle, mluvčí olomouckých strážníků, nám poskytl ty nejlepší z nich. V redakci jsme vybrali šest nejneobvyklejších – od mňoukajícího auta až po muže, který smíchem budil sousedy.

KOUPAJÍCÍ SE RAGBISTA

Dne 21.2.2016 před jedenáctou hodinou dopoledne přijalo Operační středisko Městské policie Olomouc oznámení o obnaženém muži, který se koupe v jezírku ve Smetanových sadech. Po příjezdu bylo na místě hlídkou zjištěno, že se zde nachází asi 15 mladých lidí, kteří postávají u jezírka a z vody mezi ně vběhl nahý mladík. Toho skupinka ihned zabalila do ručníku. Na dotaz strážníků „Proč jste se nahý koupal v jezírku ?“ odpověděl mladík, že se jednalo o jeho křest u pražského ragbyového klubu, jehož je hráčem. Osmnáctiletý mladík byl poučen o tom, že celá věc bude předána k dořešení věcně příslušnému správnímu orgánu, pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

HRÁTKY SKONČILY ZRANĚNÍM

Dne 1.3.2016 po půl osmé večer byla Operačním střediskem Městské policie Olomouc vyslána hlídka do domu na ulici tř. Spojenců. Dle telefonického oznámení měl jít slyšet hluk a rány z bytu v tomto bytovém  domě. Strážníci zjistili, že se jedná o nájemní byt v sedmém patře. Po zazvonění otevřel muž ve věku kolem třiceti let. Ten na dotaz hlídky k příčině hluku odpověděl, že při hře na „Cirkus Humberto“ zranil hodem nože svou přítelkyni. Na základě těchto informací strážníci okamžitě cestou operačního střediska kontaktovali Zdravotnickou záchrannou službu, jelikož žena utrpěla bodné krvácející zranění v oblasti zad. Současně byla na místo přivolána Policie České republiky k dalším opatřením.

NÁLEZ NETOPÝRA PŘED NETOPÝREM

Název restaurace „U netopýra“ zřejmě přilákal pozornost malého netopýra, kterého strážníci Městské policie Olomouc nalezli 18.4.2016 po jedenácté hodině dopolední. Co měl netopýr na chodníku před touto restaurací v ulici Lafayettova v úmyslu, se strážníci nedozvěděli, a proto jej předali do veterinární péče Agentuře ostrahy přírody a krajiny ČR.

POLONAHÁ ŽENA ZABALENÁ V PAPÍRU

Oznámení o polonahé naříkající ženě, která se snaží zabalit do stržených papírů z billboardů na ulici Okružní, přijalo ve středu 22.6.2016 kolem půl jedné ráno Operační středisko Městské policie Olomouc. Strážníci na místě od dvaatřicetileté ženy, která na sobě měla papír z billboardů zjistili, že se pouze pohádala s přítelem a utekla od něj. Vzhledem ke stavu ženy ji strážníci převezli na adresu, kde bydlí její matka. 

ZAPARKOVANÉ VOZIDLO „MŇOUKALO“

Nezvyklé oznámení přijalo ve středu 19.10.2016 po třetí hodině odpoledne Operační středisko Městské policie Olomouc. Žena na tísňovou linku oznámila, že pod kapotou zaparkovaného osobního vozidla na ulici Trnkova je uvězněná kočka. Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že zpoza kapoty Volkswagenu Golf se ozývá hlasité mňoukání. Přes operační středisko byla zjištěna majitelka vozidla, která na místě odemkla vozidlo. Po zvednutí samotné kapoty z motorového prostoru vylezla kočka, která z místa následně utekla.

MUŽ SMÍCHEM BUDIL SPÍCÍ OBČANY

Na oznámení o rušení nočního klidu vyjížděli strážníci Městské policie Olomouc ve čtvrtek 3.11.2016 před půl jednou ráno do pivnice na ulici Bořivojova. Hlídka na místě zjistila muže, který se velice hlasitě smál. Šestatřicetiletý muž byl upozorněn, že svým „Hurónským“ smíchem ruší noční klid a jsou na jeho chování stížnosti. Přestupkové jednání strážníci s mužem vyřešili udělením domluvy, kdy hříšník přislíbil ztišení svého smíchu. 

Čtěte více:

Foto pixabay.com | Zdroj Městská policie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.