čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policie dopadla ženu z Olomoucka, prodávala ve velkém padělky

Kriminalisté dopadli pětadvacetiletou ženu z Olomoucka, která podle nich prodávala ve velkém rozsahu prostřednictvím internetu padělané zboží. Navíc neměla ani oprávnění podnikat. Kvůli rozsáhlému případu vyslechli policisté 450 lidí z celé republiky, kteří od ženy zakoupili zboží za téměř půl milionu korun. Žena je obviněna ze dvou trestných činů, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Žena nabízela hračky, oblečení, ale i parfémy či náramky od října roku 2014 do října 2015 prostřednictvím internetových stránek na jedné ze sociálních sítí. Zboží, které bylo označeno různými ochrannými známkami, nabízela za zhruba třetinové ceny. "Kriminalisté na případu pracovali více než rok. Důkladně a pečlivě prověřovali veškeré získané informace a poznatky, spolupracovali také s Celní správou," uvedla mluvčí.

Policisté se obrátili také na zástupce jednotlivých poškozených firem, podle kterých nešlo o originální výrobky, ale padělky označené jejich ochrannou známkou. "Tímto způsobem mělo být poškozeno více než 20 společností," doplnila mluvčí. Při domovních prohlídkách v tehdejším bydlišti podezřelé zajistili kriminalisté zboží opatřené ochrannými známkami, které nabízela na internetu k prodeji, část zakoupeného zboží se jim podařilo zajistit i od jejích klientů.

Policisté ženu, která prý veškeré zboží nakupovala od další neznámé ženy, obvinili z porušení práv k ochranné známce a jiným označením a z trestného činu neoprávněné podnikání. Žena je stíhána na svobodě, hrozí jí až pět let vězení.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.