čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policisté už znají totožnost pachatele, který nahlásil bombu v lyžařském areálu

Policisté vypátrali autora anonymního oznámení o uložení šesti bomb v lyžařském areálu v Ostružné na Jesenicku, kvůli němuž v neděli evakuovali ze střediska tři stovky lidí.

Kriminalistům se podařilo zajistit důkazy prokazující jednání této podezřelé osoby, řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policisté lyžařský areál v Ostružné kvůli anonymnímu oznámení prohledávali od nedělního rána do 14:00, žádnou bombu však nenašli. V areálu museli zkontrolovat kromě jiného několik kilometrů sjezdovek a řadu budov. Do akce bylo nasazeno 25 policistů včetně psovoda, hasiči i horští záchranáři. "Ve velmi krátké době se kriminalistům podařilo ustanovit osobu stojící za tímto oznámením. Již nyní je jasné, že se nejednalo o konkurenční boj provozovatelů lyžařských středisek, ale bylo to jednání nešťastné osoby z jiného kraje ČR, která nemá žádný vztah k lyžařskému středisku," uvedla Neubauerová.

Kriminalisté už podle mluvčí zajistili potřebné důkazy. "V následujících dnech musí shromáždit podklady k vyčíslení celkové způsobené škody," dodala mluvčí. Za šíření poplašné zprávy hrozí až pět let vězení.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.