pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucký soud se bude zabývat vraždou dívky ubodané bývalým přítelem v brněnském arboretu

Před olomouckým vrchním soudem dnes stane 24letý Radúz Šafránek obžalovaný z loňské vraždy studentky v arboretu Mendelovy univerzity v Brně. Brněnský krajský soud ho potrestal 18 lety vězení, hrozilo mu 15 až 20 let.

Podle obžaloby Šafránek svou bývalou přítelkyni ubodal, policisté ho dopadli den po činu. Mladík to popírá a proti rozsudku se odvolal. Odvolání podala i rodina oběti, která požaduje vyšší odškodné. Krajský soud jí přiřkl 2,1 milionu korun.

Vražda se stala loni v březnu. Podle obžaloby se Šafránek v arboretu se čtyřiadvacetiletou dívkou sešel, aby si vyříkali důvody rozchodu. Bývalé přítelkyni pak údajně zasadil 25 bodně řezných ran do obličeje, břicha, zad i rukou a nohou. Poté ji vzal kabelku a kabát. Obžalovaného usvědčují především kamerové záznamy, pachová stopa, kapesník, na kterém je dívčina i Šafránkova krev, a také plastový obal na nůž z místa činu, na kterém je Šafránkova DNA. Nůž, kterým byla dívka zavražděna, ani její kabelka s osobními věcmi, se nenašly.

Šafránek u hlavního líčení odmítl vypovídat ze zdravotních důvodů, vyjadřoval se jen k jednotlivým důkazům. Odvolal se na místě. Vrchní soud bude dnes projednávat také odvolání rodiny oběti kvůli odškodnému, pozůstalí původně žádali 3,8 milionu. Státní zástupkyně odvolání nepodala.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.