úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Senior použil na dotěrného pouličního prodejce pepřák, ten vytáhl svůj a palbu opětoval

Městská policie Olomouc přijala ve čtvrtek 9. února po třetí hodině odpoledne informaci o sporu dvou mužů na ulici Jeremenkova v Olomouci. Na místě zjistili, že muži proti sobě použili pepřové spreje.

Na místě hlídka strážníků zjistila, že sedmdesátiletému seniorovi byl na ulici nabídnut ke koupi holící strojek a parfémy pouličním prodejcem.

"Na odmítnutí seniora muž nereagoval a neustále se mu zboží snažil vnutit až nevhodným způsobem a on se tímto cítil ohrožený. Z tohoto důvodu na něj vytáhl a částečně použil pepřový sprej. Druhý z dvojice strážníkům sdělil, že při nabízení zboží byl velice razantně starším mužem odmítnut. Jakmile však uviděl, že proti němu vytahuje pepřový sprej, urychleně vytáhl také svůj a použil jej na svoji obranu," řekl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Po incidentu dvojice mužů odešla na místní polikliniku, kde si oba dva vypláchli oči a požádali zaměstnankyni polikliniky, zda-li by mohla přivolat strážníky. "Strážníci na místě dvojici poučili, že se celým incidentem bude pro podezření z porušení Tržního řádu a ze spáchání přestupku proti občanskému soužití zabývat příslušný správní orgán," dodal Čunderle.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.