čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidič srazil v Olomouci cyklistu a ujel. Těžce zraněnému kolaři poskytla pomoc až projíždějící řidička

Policie hledá svědky nehody, při níž na ulici Keplerově v Olomouci srazil řidič svým autem cyklistu. Cyklista utrpěl těžké zranění, první pomoc mu poskytla až řidička, která jela kolem.

K nehodě došlo v neděli 26. února  v podvečer na Keplerově ulici v Olomouci. Stalo se tak po půl sedmé večer ve směru jízdy od ulice Dolní Novosadská směrem k městské části Holice.

„Prozatím nezjištěné vozidlo s neustanoveným řidičem srazilo cyklistu a z místa nehody ujelo, aniž by řidič vozidla zastavil a zraněnému poskytl první pomoc," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zraněnému cyklistovi zhruba po deseti minutách, co ležel těžce zraněný na místě nehody, poskytla první pomoc projíždějící řidička osobního auta, která také vše ihned ohlásila na linku 158. Na místě bylo nalezeno pravé zrcátko z auta řidiče, který kolaře srazil. Má stříbrnou barvu, pravděpodobně patří vozidlu Škoda Octavia.

Občané, především pak svědci nehody, se mohou se svým svědectvím a informacemi, které by vedly ke ztotožnění vozidla i řidiče a objasnění nehody,  přihlásit na linku 158 nebo osobně či telefonicky kontaktovat policisty Dopravního inspektorátu Olomouc, nebo na telefonu 974 766 251 nebo 974 766 254," doplnila Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.