čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidič usedl za volant s téměř dvěma promile. Odneslo to protijedoucí auto a pouliční osvětlení

Velké problémy způsobil ostatním, ale hlavně i sobě třiadvacetiletý řidič, který usedl v Olomouci za volant téměř s dvěma promile alkoholu v krvi. Zapříčinil totiž nehodu jednoho auta, ve kterém se zranil jeden člověk, a navíc poničil sloup veřejného osvětlení. Ke všemu byl u něj pozitivní i test na omamné a psychotropní látky. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz.

Mladý řidič Superbu projížděl v půl osmé večer olomouckými Chválkovicemi, ovšem pod vlivem alkoholu a amfetaminů ztratil kontrolu nad řízením a naboural do sloupu pouličního osvětlení. Následně přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem, pak dostal smyk. V nabouraném autě se zranil dvacetiletý spolujezdec. Další řidička ve snaze vyhnout se nehodě strhla auto mimo silnici. 

„Policisté třiadvacetiletému muži naměřili 1,92 ‰ alkoholu v dechu. Celková hmotná škoda na vozidlech a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na 140 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. „Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.