čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VIDEO: Policisté během jednoho týdne zadrželi tři distributory drog

Kriminalisté na základě dlouhodobé práce v uplynulém týdnu zadrželi tři osoby, které byly propojeny v případu nelegální výroby a distribuce drog. Konkrétně dealeři distribuovali pervitin.

Nejstarší muž porušovatlzákon už od roku 2015, ostatní dva začali o rok později. 43 letý muž měl být údajně hlavním dealerem, který následně předával zboží dvěma dalším distributorům.Ti pervitin prodávali nebo jej rozdávali zdarma svým "zákazníkům". Jednalo se o muže a ženy ve velkém věkovém rozpětí. Nejmladšímu odběrateli údajně bylo 16 a nejstaršímu 58 let.

Samotné zadržení dealerů proběhlo ve stejný den. "Na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, zadrženi olomouckými kriminalisty ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v místech jejich současných bydlišť a umístěni do policejních cel. Tři muži byli obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," uvedla policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.