sobota 20. dubna 2024 Marcela

V zoo na Sv. Kopečku pokousal vlk čtyřletou dívku. Policie hledá návštěvníky, kteří u toho byli

V neděli kolem čtrnácté hodiny pokousal v zoo na Sv. Kopečku u Olomouce vlk čtyřletou dívku. Policie vyšetřuje celý případ a žádá o pomoc při objasnění případu veřejnost.

„Za dosud přesně nezjištěných okolností zde došlo k pokousání malé dívenky vlkem, který se nacházel za oplocením ve svém výběhu. Dívenka utrpěla zranění," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle mluvčí zoo Karly Břečkové návštěvníci porušili bezpečnostní vzdálenost od výběhu nebezpečných zvířat a přiblížili se až k hrazení. Na nebezpečí přitom návštěvníky upozorňují u výběhu cedule, kde je napsáno, že se lidé nemají k šelmám přibližovat. "Holčička zřejmě dřepěla, vlk mohl přes ohrazení vystrčit maximálně jednu čelist, dál se nedostal. Nešlo tak přímo o kousnutí, ale utržení kůže," řekla mluvčí zoo.

V této souvislosti se obrací také na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, především pak na svědky, kteří předmětnou událost viděli a mohli by svými informacemi přispět k jejímu řádnému objasnění, aby neprodleně kontaktovali policisty obvodního oddělení Velká Bystřice buď osobně, nebo telefonicky na adrese Zámecké náměstí 17, 783 53 Velká Bystřice, tel: 974 766 761 nebo kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonické linky 158. 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.