čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Kriminalisté už dopadli cizince, který je podezřelý ze znásilnění ženy poblíž Resortu Hodolany

Olomoučtí kriminalisté již dopadli třiatřicetiletého muže podezřelého ze znásilnění ženy v olomoucké části Hodolany, ke kterému došlo minulý týden. Jde o cizince z východní Evropy, svou oběť si vybral náhodně.

K identifikaci muže podle kriminalistů výrazně pomohl záznam z tamního kasina zachycující okolní ulice, a poté také výpovědi svědků.

Pachateli, který na Olomouc nebo Českou republiku nemá žádné vazby, hrozí až desetileté vězení. „Ta osoba nám z kriminálního případu známa nebyla, vyšetřování nám také komplikoval stav oběti. Po psychické stránce to může mít pro ni závažnější následek," uvedl vedoucí olomoucké policie Jiří Musil.

„Podařilo se nám osobu identifikovat, muž byl ve večerních hodinách o týden později ze středy na čtvrtek zadržen. S Olomoucí nemá nic společného, pobýval zde náhodně a oběť si vybral také náhodně. K činu se nepřiznal, na základě zajištěných stop jsme mu mohli sdělit obvinění," doplnil Musil.

Podle komisařky Aleny Dudeškové cizinec naší zemí pouze projížděl, protože zde není ani jinak registrován. „Devětadvacetiletá žena byla napadena kolem 23:30 ve chvíli, kdy se vracela z centra Olomouce do svého bydliště. Pachatel si ji zřejmě náhodně vytipoval. Vydal se za ní po trase a využil příležitosti na křižovatce v ulici Hodolanské, kde je křoví," uvedla komisařka.

Muž po činu zůstal v Olomouci, kde ho po týdnu kriminalisté dopadli. Jiří Musil dodal, že muž s policií nespolupracuje.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.