středa 24. dubna 2024 Jiří

Fotbaloví fanoušci po sobě házeli pyrotechniku, pak jeden z nich rozbil čelní sklo na autě

Před včerejším fotbalovým zápasem Evropské ligy mezi Zlínem a Kodaní bylo v Olomouci opravdu rušno. Policisté měli plné ruce práce, aby dohlédli na výtržnosti některých fanoušků. Nejprve po sobě u Terezské brány házeli pyrotechniku, o dvě hodiny později dokonce poškodili jedno z odstavených aut.

Fotbalové utkání sice začalo až po deváté hodině, ale fanoušci úřadovali již od páté hodiny odpolední. Poblíž Terezské brány se potkaly oba tábory fanoušků. Házeli po sobě pyrotechniku a blokovali cestu. "Díky profesionálnímu a bleskurychlému zákroku policistů, kteří ihned dorazili na místo, nedošlo k větším škodám na majetku, ani k ohrožení zdraví," uvedl Libor Hejtman, tiskový mluvčí policie.

O dvě hodiny později, tedy před sedmou hodinou, opět v okolí Terezské brány došlo k poškození zaparkovaného vozu. V blízkosti restaurace hodil jeden z fanoušků na auto krýgl. "Prozatím neznámý pachatel z davu fanoušků hodil výčepní sklo, které dopadlo na odstavené osobní vozidlo. Došlo k rozbití čelního skla a promáčknutí střechy nad čelním sklem. Majiteli vozidla pachatel způsobil předběžnou škodu ve výši 15 000 korun," řekl Hejtman.

Dosud není zřejmé zda auto rozbil fanoušek Kodaně, nebo Zlína. "U incidentu byly oba tábory fanoušků. Prošetřujeme, kdo konkrétně vůz poškodil," dodal Hejtman.

Fotbalového utkání mezi Zlínem a Kodaní se účastnilo více jak 6000 fanoušků, z toho jich 360 přicestovalo ze zahraničí. Po dohraném zápasu se už vše obešlo bez jakýchkoliv incidentů. 

 

Autoři | Foto čtenářka Kristýna

Štítky fanoušci, fotbal, výtržnosti, evropská liga, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.