čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

FOTO: Vandal za dva dny poničil jedenáct náhrobků na hřbitově ve Slatinicích

Policisté za pouhé dva dny přišli na kloub případu jedenácti poničených náhrobků na hřbitově ve Slatinicích. Zjistili, že je má na svědomí třicetiletý muž z Uničovska, který si krátil cestu z hospody přes onen hřbitov, a nenapadlo ho nic lepšího, než se vydovádět na náhrobcích.

K poničení náhrobků došlo v noci ze 14. na 15. ledna. „Policisté na případu usilovně pracovali. Prověřovali všechny získané informace a poznatky a  velmi úzce spolupracovali také s místní samosprávou. Na základě důkladné a pečlivé operativní činnosti a také místní a osobní znalosti během dvou dnů zjistili, kdo má poškození na svědomí," popsala rychlé jednání policie policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pachatelem je třicetiletý muž z Uničovska, který se ke všemu přiznal. „Svoji roli sehrál i alkohol, neboť jak uvedl, přes hřbitov si krátil cestu z pohostinství a jen tak ho napadlo, že poškodí náhrobky. Proč přesně náhrobky poškodil, však neřekl. Při šetření se přiznal i k tomu, že má na svědomí i zapálení dvou kontejnerů v Náměšti na Hané, k čemuž došlo 30. září minulého roku," řekla Urbánková.

Při prověřování také policisté zjistili, že je na muže vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. Proto ho také policisté eskortovali.

„Ve věci nadále probíhá prověřování. Policisté poškození hrobů prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za které podezřelému, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Přesná výše škody poškozených hrobů, zatím nebyla vyčíslena. Předpokládáme, že se bude pohybovat v řádu několika desítek tisíc korun," dodala závěrem Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.