pátek 29. března 2024 Taťána

Policie chytila muže, který má na svědomí šestadvacet vloupaček v Olomouci a Přerově

Olomoučtí policisté dopadli sedmatřicetiletého muže podezřelého z rozsáhlé série vloupání v Olomouci a v Přerově. Na svědomí má podle detektivů vloupání do prodejen zlatnictví, hodinářství, ale i do trafik či prodejen s koly. Škoda byla vyčíslena téměř na milion korun, řekli dnes novinářům zástupci olomoucké policie. Šlo o vloupání do téměř tří desítek prodejen a objektů především v centru krajského města.

Sérii vloupání do prodejen začali policisté vyšetřovat od 7. června. „Šlo celkem o 26 případů, z toho 25 se stalo v Olomouci a jeden v Přerově. Pachatel ukradené věci dále prodával a z těchto peněz poté žil. Obstaral si z toho zřejmě i návykové látky. Škoda je téměř milion korun, dalších 270.000 korun je škoda na poškození objektů," uvedl komisař oddělení obecné kriminality olomoucké policie Eduard Kocian.

Muž se podle policistů například do prodejny s koly a s oblečením vrátil dokonce třikrát, jeho cílem byly i prodejny notebooků či potravin. Kradl hodinky, peníze, ale i cigarety, jízdní kola, oblečení, mobilní telefony. Do některých objektů se mu vniknout nepodařilo.

Na případu s názvem Trip pracovalo několik desítek kriminalistů, ve finále měli podle šéfa olomoucké policie Jiřího Musila již pachatele vytipovaného. Pachatele zadrželi ve chvíli, kdy ho kontrolovali na ulici. Našli u něj štípačky a další věci určené k vloupání. Podle policistů je muž z Ostravska a do Olomouce dojížděl vlakem. Zřejmě měl s sebou spolupachatele, kterého se však policistům nepodařilo ztotožnit. Muž se k vloupání pod tíhou důkazů doznal. Byl obviněn z krádeže a poškozování cizí věci.

Muž podle policistů páchá převážně majetkovou trestnou činnost od 14 let, je závislý na drogách a je gambler. Z vězení byl naposledy propuštěn v březnu. Muž skončil ve vazbě. „Část odcizených věcí se nám podařilo zajistit," řekl policista Tomáš Hrubý. Muži hrozí za sérii vloupání až osm let vězení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kriminalisté, zloděj, vloupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.