pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Mladík ohrožoval nožem ženy v Olomouci a chtěl po nich peníze. Hrozí mu deset let vězení

Dvacetiletý mladík z Olomoucka je trestně stíhán z pokračujícího zvlášť závažného zločinu loupež. Toho se měl dopustit ve dvou případech, a to 5. července 2018 v Olomouci. Poprvé ve Slavonínské ulici, podruhé v ulici Řezáčova. Jeho oběťmi byly ženy.

„V prvním případě měl obviněný v ulici Slavonínská v Olomouci přistoupit k dvaatřicetileté ženě, která šla po ulici s malými dětmi, a s nožem v ruce po ní požadovat vydání peněženky. Žena začala volat o pomoc, a tak obviněný z místa odešel. Kolemjedoucí cyklistka, která si události všimla, se za ním rozběhla, nicméně obviněný jí stačil utéct,“ popsala první případ policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Zhruba o tři hodiny později se měl obviněný obdobného jednání dopustit v ulici Řezáčova. Tady pod smyšlenou záminkou, že je poštovní zaměstnanec a nese zásilku, vylákal ke vstupním dveřím osmatřicetiletou ženu. Následně po ní s nožem v ruce požadoval vydání peněženky, kterou žena držela v ruce. Žena před ním zabouchla dveře a z místa odešla,“ řekla mluvčí k druhému případu.

Ani v jednom z případů nedošlo ke škodě na majetku ani ke zranění. Důkladně a pečlivě prověřovali všechny získané informace a poznatky, kamerové záznamy nevyjímaje. Výsledkem bylo zadržení dvacetiletého muže z Olomoucka, kterému v průběhu uplynulého týdne sdělili obvinění z výše uvedeného trestného činu.

Jedná se o osobu, která nebyla doposud soudně trestána. „Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let,“ uzavřela policejní mluvčí.

Foto PČR

Štítky loupež, nůž, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.