pátek 29. března 2024 Taťána

RECENZE: Když je vám nejhůř, vzpomeňte na Mallory od Heleny Třeštíkové

Festival Jeden svět 2016 v Olomouci začal dokumentem Heleny Třeštíkové za účasti hlavní představitelky Mallory.

Každý máme v životě starosti a někdy to prostě chceme vzdát, jenže často se jedná o banální problémy, které dokážeme nakonec zvládnout levou zadní. No schválně, představte si, že jste závislí na drogách, čekáte dítě, nemáte domov a spíte na ulici. V této situaci snad už ani nemůže být hůř. Přesně v tomto momentě začíná příběh Mallory, která se v roce 2002 rozhodne začít život bez drog a s odhodláním všechno překonat se pouští do bolestivého a krutého světa abstinujících. Jde o příběh plní slz, trápení, ale také humoru a neskutečně silné touze tuto situaci zvrátit. Mallory chce sobě i svému synovi dokázat, že se nevzdá a po shlédnutí její třináctileté životní etapy zjistíte, nakolik jsou vaše banální starosti neškodné.

Dokument Mallory vypráví o stále přítomném dobru mezi lidmi a schopnosti pomoci i v těch nejtěžších životních situacích. Ukazuje, jak selhává byrokratický systém ve chvílích, kdy člověk potřebuje opravdu pomoct. Ne nadarmo film získal cenu Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a v současnosti nás reprezentuje na světových přehlídkách.

Jeden svět 2016 v Olomouci pokračuje až do soboty a stále je z čeho vybírat. Projekce probíhají v kině Metropol a Divadle hudby. Proto mrkněte na program a zajděte na jeden z nejzajímavějších festivalů, které v Olomouci máme.

Olomoucká Drbna hodnotí: 85 %

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.