pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci se bude natáčet sci-fi, fanoušci jej mohou podpořit

Nadpřirozené schopnosti hlavního hrdiny budou vévodit novému krátkometrážnímu sci-fi filmu Trhlina, kterou se chystá v Olomouci točit debutující režisér a student Univerzity Palackého Jan Haluza. Snímek, ve kterém hlavní roli dostali herci Jarek Hylebrant a Eva Burešová, mohou finančně podpořit i fanoušci. Režisér získal řadu ocenění z nejrůznějších festivalů nezávislého a studentského filmu.

Hlavním hrdinou napínavého i romantického příběhu je Robert, jenž se svou nadpřirozenou schopnost rozhodne využít ke komplikované záchraně půvabné Zuzany. "Představa, že vidíte do budoucnosti a máte tak absolutní moc nad vlastním osudem, je pro každého nesmírně vzrušující. Taková moc s sebou ale nese velkou zodpovědnost a morální dilema," uvedl sedmadvacetiletý režisér Haluza. Snímek má podle něj nabídnout divákům poctivou akční sci-fi plnou napětí, akce a precizních vizuálních efektů.
   

Roberta ztvární Jarek Hylebrant, známý především z filmů 7 dní hříchů nebo Hodinu nevíš. Zuzanu si zahraje Eva Burešová, kterou diváci mohou znát například ze seriálu Gympl s.r.o. "Máme tam akční i romantické scény a je to velmi dobrý příběh," uvedla Burešová. Ve snímku představuje studentku, která má zemřít pod sutinami, čemuž chce hlavní hrdina s nadpřirozenými
schopnostmi zabránit. Protikladem mu bude tajemný padouch v podání zpěváka Pavla Callty. Fanoušci mohou vznik tohoto snímku podpořit prostřednictvím portálu Hithit.cz.
   

Haluza stojí například za hravými spoty pro pedagogickou fakultu či pro volby do akademického senátu filozofické fakulty olomoucké univerzity. Ve filmové databázi má desítku natočených amatérských filmů.

zdroj:ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.