čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Rozhovor: Na zítřejším UP Business Campu se objeví i Daniel Franc, manažer z Googlu

"Propojuje lidi a technologie, v současnosti jako programový manažer globálního Google pro práci s technickými komunitami po světě. Zakladatel různých komunitních projektů, taktéž někdejší startupista a trenér týmové práce a managementu." Tak prezentuje web UP Business Campu Daniela France, který se vedle Tomáše Čupra či Petra Ludwiga objeví na zítrejším UP Business Campu.

Charakterizujte prosím krátce svoji činnost?
V Googlu se se svým týmem starám o to, jak po světě podporujeme a rozvíjíme komunity vývojářů, ale třeba i lidí se zájmem o digitální technologie pro podnikání a startupy. Aktivní "ekosystém" technicky i podnikatelsky zdatných lidí je něco, co považujeme za prospěšné všem. Hledáme proto různé cesty, jak ho v globálním měřítku ale aktivitami v konkrétních zemích podpořit zejména zdola, na úrovni lidí, kteří se potkávají mezi sebou kolem témat, která je zajímají.

S čím přijíždíte za olomouckým publikem?
Před Googlem jsem sám rozjel několik startupů a je docela zajímavé vidět, že některé ne úplně běžné postupy týkající se týmové spolupráce a managementu lidí, jak je používáme v Googlu, lze krásně použít i pro malou garážovou firmu. Takže si chci s publikem tak trochu popovídat na toto téma a sám se i něčemu přiučit.

Jak vnímáte své působení na Business Campu?
Jako bezvadný způsob strávení víkendu. Těším se.

Kde jinde vás budou moci v blízké době diváci vidět přednášet?
Nejbližší další vystoupení je v Brazílii, ale tam vás nepotáhnu; takže v ČR to bude tuším konference na téma technologických inovací u nás, pořádané Technologickou Agenturou ČR.

 

„Business Camp není jen o inspirativních přednáškách s novými, neotřelými informacemi, je také přehlídku zajímavých začínajících firem z Olomouce. Našim cílem je vytvořit opravdovou festivalovou atmosféru, kde účastníci získají dlouhodobé kontakty anebo navážou nová přátelství na celý život,“ zdůraznila organizátorka Business Campu Kristýna Machačová z VTP UP.

„Komunitu podnikavých lidí v Olomouci podporuje Vědeckotechnický park UP již několik let. Věřím, že pro návštěvníky konference budou všichni pozvaní speakeři velkou inspirací. Členové UP Business Clubu mají navíc možnost se zdarma prezentovat před účastníky konference,“ upřesnil ředitel VTP UP Jiří Herinek.

Olomoucká konference o cestě k úspěšnému podnikání podporuje zejména ty, kteří chtějí udělat první krok ke změně a nebojí se rozjet svůj originální nápad. Zároveň slouží i jako veletrh, místo k setkání s olomouckými podnikateli.

„Speakery jsme vybírali velice pečlivě. Vytipované osobnosti jsou, nejen pro mě, top motivací. I přesto, že mají naprosto jiný životní styl, zůstávají maximálně pohodoví a skromní. Hodně se těším na Tomáše Čupra – český národ změnil natolik, že si bez Slevomatu nedokážeme pomalu ani vyrazit na oběd,“ dodala Machačová.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.