pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lumír Kantor před druhým kolem senátních voleb: Bez lidí kolem mě bych to nezvládl

PR článek

Už jen necelých čtyřiadvacet hodin zbývá do otevření volebních uren a začátku druhého kola senátorských voleb. V něm se utká Lumír Kantor s Milanem Brázdilem. Na bezprostřední pocity před začátkem druhého kola jsme se zeptali prvního z kandidátů na senátora, Lumíra Kantora.

Druhé kolo voleb do Senátu začíná už zítra. Máte za sebou asi hektický týden, že?
Byl to týden horečné přípravy na druhé kolo. I tady se prokázala síla mého týmu. Desítky dobrovolníků obešly většinu obcí a velkou část města.  Z časových důvodů jsme neprošli všechny. A tak se mým tamějším voličům omlouvám. Není to tím, že bychom na ně zapomněli. Za čtyři dny jsme roznesli 30 000 letáků,  obnovili plakáty a billboardy, udělali několik setkání v ulicích. Přes dva tisíce snídaní nám pomohl roznést i pan ministr Jurečka. Tisíc kytiček jsme rozdali na hlavním náměstí ve středu. Dnes bude průvod, v němž uklidíme naše žlutá kola.  Já sám jsem absolvoval mnoho rozhovorů a diskuze v rozhlase a televizi. Obrátil jsem se na několik subjektů občanské společnosti a získal od nich podporu. A velmi dojemné pro mě bylo třeba setkání se zástupci Konfederace politických vězňů. Také některé strany mi vyslovily sympatie.

To nemůže být jednoduché, zkoordinovat tolik činnosti a osob...
Mám velké štěstí na pomocníky či dobrovolníky. Jestliže to shrnu, vytvořil se velmi dobrý tým. Mám rád a učím studenty a bylo mým přáním mít je během kampaně kolem sebe. I kampaň jsem považoval za určitý pedagogický proces. Naučil jsem se od nich mnoho a doufám, že oni taky. I v tom tyto volby měly význam. A jsou další stovky lidí, kteří mi pomáhali. Někdy jednou, někdy po celou dobu. Trpělivě a s nadšením. Od prvních setkání jsem z toho byl jak v Jiříkově vidění. Členové KDU-ČSL, velmi oddaní svému přesvědčení. V celém mém volebním obvodě. Lidé všeho věku mi pomáhají bez ohledu na zisk. Ale nejsem jen na izolovaném ostrůvku jedné strany. Podpora u prvního kola pocházela i od Strany zelených, TOP09, či STAN. I jim jsem vděčný za vlídné přijetí. Nesmím zapomenout na lidi v mé práci na Novorozeneckém oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci. Má dovolená během kampaně nepřinesla zhoršení péče ani osobních vztahů. Proto musím poděkovat všem sestrám i lékařům za trpělivost a citlivost i oddanost našim dětem a rodičům na oddělení. Moje rodina byla základní oporou po celý ten rok hledání, vymýšlení a práce.  Děkuji jí. Z celého srdce.

Co očekáváte dál?
Po volbách uklidím. Především v sobě, ale i na svém stole. Vynuluju napětí uplynulého roku i samotného závěru kampaně. Stovky  hodin na sociálních sítích a webu. Vysvětlování mých postojů. Komunikace témat s lidi mého volebního obvodu. Prostě mám co dohánět. Doma i v práci. Ale takové té dlouhodobé energie mi to nějak neubralo. Jen si odpočinout a být s rodinou. Ale mít uklizený stůl s vytříděné myšlenky je velmi důležité. I v běžném životě. Pak teprve máte šanci přicházet s novými věcmi.          

Co závěrem, pár hodin před volbami?
V prvé řadě poděkovat. Necítím to jako frázi, ale jako skutečný dík. Všem, kdo mě volili a budou volit. Kdo mě provázeli. Nezištně a vytrvale.  A ten DÍK platí bez ohledu na výsledek. A ještě prosím o to, abyste šli k volbám. Před lety jeden ze senátorů vyhrál ve druhém kole snad o 11 hlasů. A tak mi, prosím, ještě jednou svůj hlas dejte. Na každém hlasu záleží. Služba lidem je můj život.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.