úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chtěl jsem podnik, který si lidé zapamatují. Myslím, že se mi to povedlo, říká Michal Čubrda, majitel Restaurantu Jízdárna

PR článek

Restaurant Jízdárna založil Michal Čubrda před čtyřmi lety. Místo se nachází u nejmodernějšího jezdeckého areálu v České republice a přímo z restaurace je výhled na vnitřní jízdárnu. Netradiční podnik se stále těší velké oblibě. Přes poledne vydávají na dvě stovky jídel a jejich kalendář akcí je stále plný.

Co vás přivedlo na nápad otevřít si restauraci s výhledem na vnitřní jízdárnu?
Nechtěl jsem tradiční podnik, kterých je v centru města hodně. Chtěl jsem něco neobvyklého, co by si lidé zapamatovali a rádi by se vraceli. Myslím, že stálá návštěvnost a hodnocení ukazuje, že se mi to povedlo. K restauraci ještě patří venkovní zahrádka s výhledem na trénování parkurových koní, kde se můžete příjemně osvěžit po náročné práci. Tam se koně více pohybují v létě, nyní se stěhují dovnitř. Nikdy ale bohužel nezaručím, jestli tam v danou dobu budou či nikoliv.

Jaký je váš vztah ke koním?
Na koni jsem seděl jednou, možná dvakrát. Můj hlavní vztah je k vaření, jídlu a restauraci. Celý život jsem pracoval pro někoho jiného a vydělával jsem jim peníze. Ale vlastnit restaurant je něco jiného. Všichni hledají štěstí, každý ho však najde v něčem jiném. Když se podaří najít si práci, která nás baví, tak je to radost.

A vy jste už to své štěstí našel?
Stále ho hledám. Vlastnit restauraci je část štěstí, ale když jste dennodenně v zápřahu, tak máte sem tam krizi, která ale samozřejmě časem vyprchá. 

Vyučil jste se v oboru?
Ano, vystudoval jsem kuchařskou školu, a pak jako kuchař působil. Před Jízdárnou jsem vlastnil jeden podnik v Čechách, ale poté jsem se vrátil do Olomouce, odkud pocházím. Dokonce přímo z Lazců, kde se nachází i restaurant.

Je možné si pronajmout vaše prostory na soukromou akci?
Samozřejmě, po letní sezoně nastupuje období, kdy se konají firemní akce, předvánoční večírky a hlavně husí hody. Celoročně nabízíme možnost svatebních hostin a dalších oslav. Spolupracujeme také s jezdeckým areálem Equine Sport Center a v době konání soutěží, což je tak sedmkrát do roka, zajišťujeme občerstvení. V té době není bohužel možné si restauraci zamluvit.

Připravujete zvláštní menu na husí hody?
Ano, menu budeme v nejbližší době sestavovat, ale už nyní máme několik rezervací na víkend od 11. 11. do 13.11., kdy se hody konají. Minulý rok jsme prodali na tři sta porcí. Pokud byste se chtěli zúčastnit, je potřeba si co nejdříve zarezervovat stůl a svojí husičku. K jídlu nabídneme výběr vín od Šlechtitelské stanice vinařské Velké Pavlovice. V nedávné době jsme přidali nová vína na vinnou kartu právě od této společnosti.

Zmiňoval jste také předvánoční večírky, jak moc dopředu je potřeba si zamluvit místo?
Nejoblíbenější jsou prosincové pátky. Letos do vánoc vycházejí čtyři a už na tři máme rezervace pro více než sto lidí. Dále jsou oblíbené čtvrtky. Pro skupinu do třiceti lidí nabízíme soukromý salónek, pro více se může využít celá restaurace s výhledem na parkur. Rezervaci je potřeba provést co nejdříve. Vždy říkám zaměstnavatelům, že je ideální uspořádat večírek ve středu; na čtvrtek a pátek si pak mohou zaměstnanci vzít volno. Ale šéfům to zase jako nejlepší nápad nepřijde (smích).

Pořádáte ještě další akce kromě závodů a husích hodů?
Každoročně pořádáme Mikulášskou besídku s občerstvením a programem. Přijde Mikuláš, anděl i čert s pekelnou knihou hříchů. Tam mohou rodiče zapisovat hříchy dětí, zatímco ratolesti budou mít diskotéku, soutěže a mikulášskou dílničku. Letos to vychází na neděli 4. prosince a velmi rád bych na ni, i na naše další akce, pozval širokou veřejnost. 

Restaurant Jízdárna můžete najít na adrese Lazecká 576/81, Olomouc. 

Autoři | Foto Archiv Restaurant Jízdárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.