čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Pohlreich: Na pódiu bych se rád potkal s Robuchonem nebo Ramsayem

O víkendu 13. a 14. května se olomoucké Smetanovy sady díky Garden Food Festivalu již potřetí zaplní stany a stánky nejlepších lokálních restaurací a výrobců regionálních specialit. Hlavní hvězdou kuchařské show na pódiu bude opět Zdeněk Pohlreich. Ještě před festivalem jsme šéfkuchaři, majiteli restaurací, podnikateli, moderátorovi televizních show a autorovi kuchařských knih položili několik otázek.

Na Garden Food Festivalu se představí lidem nejen gastronomické speciality a delikatesy, ale také neobvyklé nebo méně dostupné suroviny, které lidé běžně ochutnat nemohou. Co pro návštěvníky připravíte Vy? Vsadíte na klasiku, nebo něco neotřelého?

Zatím nemáme upřesněno, nechte se překvapit.

Co vaříte rád a čemu se naopak snažíte vyhnout?

Mně moc nejde cukrařina , takže tomu se příliš nevěnuju. Jinak se nevyhýbám ničemu, zvládnout se dá všechno, jen záleží na tom, jak to dopadne, že?

Kde se vzal Váš zájem o vaření? Kdo Vás k němu přivedl?

Tak nějak to vyplynulo ze situace… Zjistil jsem, že nemám studijní předpoklady a řemeslo byl jediná možnost. Jsem rád, že to tak dopadlo.

Pokud byste měl společně vařit - třeba na pódiu Garden Food Festivalu - s nějakým Vaším kuchařským idolem, kdo by to byl?

Buď by to byl Joël Robuchon nebo Gordon Ramsay. Ti toho umějí opravdu dost. Gordon by byla asi podstatně větší show…

Jedl jste v poslední době něco výjimečného, co pro Vás bylo novým, nečekaným gastronomickým zážitkem?

Navštívil jsem v Barceloně restauraci Alberta Adrii, která se jmenuje Enigma. To bylo dost zajímavé, ultramoderní se skvělými a neobvyklými chutěmi. No a dostal jsem za vyučenou u Nobuyukiho „Nobu“ Matsuhisy na Miami Beach. To je fakt neuvěřitelný, co je tenhle pán schopen udělat v tom rozsahu, v jakém to dělá. Myslím, že jde o skutečně výjimečný jev a jeho „success story“ je prostě dechberoucí. Takhle to nedělá vůbec nikdo.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.