čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Soutěžte o VIP lístky na kulturní festival IMYZDE!

V Konici se od středy 28. září do neděle 2. října koná 1. ročník kulturního festivalu IMYZDE, který spojuje rozličné kulturní žánry v jeden ucelený vícedenní program. Díky Olomoucké Drbně navíc můžete vyhrát na tento festival i VIP vstupenky!

Hudební část

V hudební části se můžete těšit na koncerty pro děti i pro dospělé, na které budou navazovat hudební workshopy. Na jednom z nich si budete moct vyzkoušet zpěv do mikrofonu za hudebního doprovodu či hraní na různé hudební nástroje. Při dalším workshopu si zabubnujete až na 20 nejrůznějších bubnů. K vidění a slyšení budou také koncerty a vystoupení základních uměleckých škol.

Divadelní část

Další lákavou součástí festivalu budou různá divadelní představení, a to jak večerní open-air představení na zámeckém nadvoří pro dospělé, tak i představení určená především dětem. Opět budou navazovat divadelní workshopy, kde si děti vyzkouší různé herecké role a taneční choreografie. Představí se také šermířská skupina, která předvede v průběhu dne ukázky šermířského umění s kordy a meči.

Umělecká část

Po celou dobu festivalu můžete shlédnout výstavu děl výtvarníků z Unie výtvarných umělců Olomoucka, kde jsou zastoupeni členové nejen z Olomouckého kraje, ale i z celé České republiky a ze zahraničí. Výstava bude probíhat ve dvou velkých a dvou menších výstavních sálech. 

Před zámkem budou k vidění dřevořezbáři, kteří budou z kusů kmenů vyřezávat nejrůznějšími nástroji sochy, např i motorovou pilou. Tyto sochy si budou moct návštěvníci festivalu následně zakoupit stejně jako další vystavená umělecká díla. 

V zámeckém parku bude probíhat jarmark s uměleckými díly a drobnými ručně vyráběnými předměty (šperky, kovářské, dřevěné, skleněné výrobky, patchwork apod.). 

Vzhledem k tomu, že bude festival interaktivní a bude tedy nabízet co nejvíce aktivit, které si budete moct na vlastní kůži vyzkoušet a naučit se tak základy herectví, zpěvu, hraní na hudební nástroje, nesmí chybět na programu workshopy o fotografování, dřevořezbářství, předvádění různých výtvarných technik, tradičních řemesel apod. 

Navíc v rámci umělecké části je vyhlášena výtvarná soutěž s názvem "Anděl Moravy".

Program naleznete zde.

Vyhrajte dvě VIP vstupenky na festival IMYZDE!

Olomoucká Drbna vás může na festival dostat! Stačí odpovědět do pondělí 26. září do 12:00 na soutěžní otázku níže. Dva z vás získají po dvou VIP vstupenkách na festival, které lze využít buďto jako vstupenku na jeden celodenní program, nebo na jeden večerní koncert od 19:00 pořádaných v rámci festivalu IMYZDE.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů, které budou použity jen pro učely soutěže. Losování bude  probíhat pomocí generátoru náhodných čísel.

Kolikátý ročník festivalu IMYZDE se odehraje letos v Konici?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.