čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Letní Flora zve na setkání v Rajské zahradě a terakotovu armádu. Vyhrajte lístky

PR článek

Rozkvetlá, voňavá, léčivá i hravá výstava. Taková chce být letní etapa květinové výstavy Flora Olomouc, která se uskuteční od 17. do 20. srpna. Návštěvníkům vedle dvou témat hlavní expozice nabídne i přehlídku Vyznání růžím, výstavu terakotové armády či večerní prohlídku. Doprovodný program naservíruje hvězdy hollywoodské soutěže a osvědčené tváře v podobě Karla Kahovce či Daniely Šinkorové.

Hlavní expozici letní Flory tradičně ukrývá pavilon A. V největší hale olomouckého výstaviště se představí dvojice témat - Setkání v Rajské zahradě a Léčivá síla stromů. Galerii pavilonu obsadí expozice Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ i oblíbená přehlídka Vyznání růžím. Terasu pavilonu A zkrášlí přehlídka růžových vín Růžové mezi růžemi a farmářské trhy.

Svaz školkařů se s expozicí okrasných dřevin představí v pavilonu B. Český zahrádkářský svaz nabídne v pavilonech B a C stovky květin i různé odrůdy ovoce a zeleniny. K dispozici bude také bezplatná poradna a o náladu se postarají moravští vinaři s cimbálem. Herečka Hana Maciuchová a Alfred Strejček představí verše Jana Skácela Sonet místo růže v pátek od 20 do 22 hodin, kdy pod rouškou soumraku probíhá okouzlující večerní prohlídka.

Osmý div světa v Olomouci

Mimořádný zážitek slibuje unikátní výstava Terakotová armáda - Odkaz prvního čínského císaře, která bude mít své místo během letní Flory a pak ještě do 24. září v pavilonu G. Nahlédněte do hrobky císaře Čchin Š'-chuang-ti, jehož terakotová armáda se označuje jako osmý div světa. Během letní Flory budou mít návštěvníci výhodu v tom, že obě výstavy uvidí za jediné vstupné. V průběhu letní etapy květinové výstavy si připomeneme rovněž 150 let od obnovení Rudolfovy aleje po prusko-rakouské válce. Historické vzpomínce bude věnována samostatná expozice v části pavilonu H.

Program plný hvězd

Floru Olomouc doplní Letní zahradnické trhy s nabídkou květin, rostlinného materiálu či zahradnických pomůcek. Doprovodný program přinese zábavu dětem i dospělým. Ve čtvrtek se představí úspěšní účastníci talentové soutěže nadějných umělců, jež se koná v americkém Hollywoodu - zpěvačka Katie Kei či saxofonista Jiří Kovář a také finalista televizní Superstar Martin Šafařík. Pásmo Receptáře nabídne páteční vystoupení Karla Kahovce nebo sobotní recitál Daniely Šinkorové, chybět nebudou ani besedy, soutěže, povídání, recepty a ochutnávky.

Zážitky nabídne celý park

Ve čtvrtek navštíví letní Floru Český rozhlas se svou moravskou road show Dvojka na cestách. V sobotu od 10 do 12 hodin se v aleji představí návštěvníkům desítky veteránských automobilů a motocyklů v rámci vzpomínkového setkání pod názvem IV. Svatokopecký okruh. V sobotu se na výstavišti bude opět zápolit o tituly v rámci mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů. Návštěvníci si mohou odpočinout v relaxačních zónách: na travnaté ploše u pavilonu H, na letní scéně s deníkem Blesk, v Rudolfově aleji se zabavíte s Univerzitou Palackého řadou her, dětským koutkem nebo školou žonglování.

Na letní Floru se vyplatí cestovat vlakem Českých drah. Sleva v programu VLAK+ činí 50 procent na zpáteční jízdné z kterékoliv místa v ČR. Aby byla jízdenka uznána i pro cestu zpět, je nutné si ji nechat označit razítkem na stánku ČD ve foyer pavilonu A.

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné na letní Floru i výstavu terakotové armády činí 150 Kč na místě a 120 předem online. Zlevněné vstupenky pro důchodce a studenty stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné je 300 Kč u pokladny a 250 online.

Připravili jsme si pro vás soutěž o 20 lístků na letní Floru. Deset šťastlivců vyhraje dva lístky.

Pokud jste si pozorně přečetli článek, tak by pro vás neměl být problém odpovědět správně na soutěžní otázku a dostat se tak do slosování. Soutěž byla uzavřena.

Výherci jsou: Věra Humplíková, Štěpánka Richterová, Blanka Snášelová, Olga Likešová, Eva Hudcová, Filip Sléha, Jitka Mráčková, Olga Pluhařová, Vlaďka Novotná a Bohumila Ošťádalová. Gratulujeme. Více informací obdrží výherci na svůj e-mail.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.