pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucký primátor přiváží z Bruselu vlajku, která potvrzuje titul Evropské město sportu 2017

Vlajku převzal Antonín Staněk ve středu od vedení Asociace evropských měst sportu. Tímto se Olomouc zařadila ve vstřícnosti ke sportu a aktivnímu životnímu stylu na stejnou úroveň jako Innsbruck, Nice nebo Florencie.

Ocenění je ve správných rukou. Při návštěvě města jsem si ověřil, že Olomouc klade na sport na všech úrovních hodně velký důraz. Podporuje volnočasové aktivity občanů, vytváří podmínky pro sport dětí a pomáhá i klubům v nejvyšších soutěžích. Jste město sportu, jak má být,“ vzkázal Olomoučanům při předávání vlajky prezident Asociace evropských měst sportu ACES Europe Gian F. Lupattelli.

Podle Staňka letos město v rozpočtu vyčlenilo na podporu sportu víc než 100 milionů korun. Veřejná finanční podpora města míří aktuálně do bezmála 150 sportovních klubů, v nichž působí téměř 20 tisíc registrovaných sportovců. Kromě finanční podpory klubů i jednorázových podniků sportovních organizátorů hodlá město pro příští rok připravit celou řadu dalších akcí pro veřejnost. „Nejde totiž pouze, jak se často nesprávně interpretuje, o podporu vrcholového sportu. Titulu chceme využít k tomu, abychom přivedli k aktivnímu využití volného času více Olomoučanů,“ zdůraznil primátor.

Olomouc je teprve čtvrtým městem z České republiky, které tento prestižní titul získalo, a připojí se tak v příštím roce k dalším evropským městům, jako jsou například Innsbruck, Nice nebo Florencie. „Jsem ráda, že mohu Olomouci pogratulovat k získání titulu. Je to příležitost k propagaci sportu a aktivního životního stylu ve městě, možnost ukázat, že sport a pohyb jsou v Olomouci doma a že jsou pro všechny,“ reagovala po ceremoniálu v Evropském parlamentu europoslankyně Olga Sehnalová.

PK

Čtěte více:

Foto olomoouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.