čtvrtek 28. března 2024 Soňa

SPORT V OLOMOUCI: Po zimní pauze opět fotbal na Andrově stadionu, v Plechárně play-out

Jako minulý týden jsme i tento pro vás připravili souhrn sportovních událostí týkajících se olomouckých týmů. Olomoucké volejbalistky mají protentokrát volno, nicméně i tak si určitě vyberete. Můžete podpořit například hokejisty Olomouce, házenkářky Zory a hlavně fotbalovou Sigmu. Ta se jako lídr druhé ligy po více než třech měsících opět představí na domácím hřišti.

Úterý 7.3.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary = 18:00 (Zimní stadion Olomouc)

Byl to boj do posledního kola, ale do play-out bohužel museli i Kohouti. Z pohledu Mory je ale naštěstí vše vyřešeno, neboť poslední dva týmy, Pardubice a Karlovy Vary, ji už nemohou ohrozit. Nyní je tak je tak čas vyzkoušet různé varianty v sestavě a pošetřit některé hráče, kteří základní část dohrávali se sebezapřením. První ze šesti zápasů play-out odehrají proti karlovarské Energii, kterou ze čtyř utkání letos třikrát porazili.

Pátek 10.3.

DHK Zora Olomouc – HK Slovan Duslo Šaľa = 17:30 (hala DHK Zora Olomouc)

Mistryně České republiky z let 2003, 2004 a 2008 mají sice na špičku velkou ztrátu, nicméně samy se drží v lepším středu tabulky Interligy. V rámci 21. kola vyzvou slovenský celek Šala, který se nachází na třetí pozici. Podzimní duel ovládly hráčky ze Slovenska výsledkem 39:25.

Pátek 10.3.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc = 18:00 (Tipsport aréna)

Druhý zápas play-out odehraje Mora v pardubické aréně. Domácí tým, který má obrovskou tradici, letos zažívá jednu velkou mizérii. I když má k dispozici celkem silný kádr, tak letošní čtrnácté - poslední místo je velikánským zklámáním, které nemá u města perníku v samostatné historii české extraligy obdoby.

Sobota 11.3. a neděle 12.3.

Panthers Praha - FBS Olomouc = specifikován zatím jen nedělní zápas - 15:00 (STODOLA Aréna Střešovice)

Olomouckým florbalistkám sezóna nevyšla a skončily na předposlední příčce. Teď je čeká play-down neboli zápasy, které rozhodnou o setrvání v extralize či sestupu. Jejich soupeřem budou hráčky z týmu Panthers Praha, které se v základní části umístili na desátém místě o bod před Olomoučankami. První dva zápasy odehrají Hanačky v Praze a o týden později se série přemístí do olomoucké Čajkarény. 

Neděle 12.3.

SK Sigma Olomouc – FC Sellier & Bellot Vlašim = 14:00 (Andrův stadion Olomouc)

Druhý zápas na jaře, první doma. Sigma přivítá na svém trávníku Vlašim, proti které na podzim odstartovala velmi solidní šňůru devíti vítězných zápasů v řadě. Vedoucí tým ligy ale rozhodně nečeká lehký zápas, neboť se Vlašim v posledním kole posunula na čtvrtou příčku. Avšak olomoučtí fotbalisté budou zase posilněni výhrou 3:0 v Pardubicích. Upevní si Sigma vedoucí pozici a vylepší Jakub Plšek svůj patnáctigólový střelecký účet?

Neděle 12.3.

HC PSG Zlín – HC Olomouc = 15:30 (Stadion Luďka Čajky)

Právě Ševci ze Zlína byli součástí trojlístku, který bojoval o předkolo play-off. O postup do čtvrtfinále se nakonec poperou hokejisté Plzně, a na Zlín s Morou tak zbylo jen play-out. Poslední vzájemný zápas byl v jasné režii Hanáků, když na domácím ledě nedali Zlínu šanci a zvítězili 3:0.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jakub Wittka, Kateřina Švandová, David Superata, facebook FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.