pátek 29. března 2024 Taťána

SPORT V OLOMOUCI: Epilog Kohoutů nebo nadstavba rugbyové ligy

Další týden, další příležitost podpořit olomoucké týmy. Naposledy v sezóně 2016/17 můžete vidět hokejisty Mory, kteří odehrají zápas proti Pardubicím, naopak fotbalisté mají protentokrát volno a na Andrově stadionu se představí až další víkend. Pokud vás láká něco nového, tak můžete zafandit olomouckým rugbistům.

Středa 22.3.

HC Olomouc- HC Dynamo Pardubice = 18:00 (Zimní stadion Olomouc)

Úplně poslední zápas sezóny čeká Moru ve středu proti Pardubicím, které se nevyhnou baráži. Po porážce v Karlových Varech se budou Kohouti určitě chtít rozloučit s letošním ročníkem extraligy vítězně. V prvním vzájemném utkání, které nabídlo play-out, dokázali hokejisté Olomouc zvítězit na půdě Dynama 3:2.

Sobota 25.3

PVK Olymp Praha - VK UP Olomouc = 17:00 (hala PVK Olymp Praha)

Hanačky utkáním v Praze ukončí tažení nadstavbovou částí extraligy, která se jim vyvedla téměř dokonale. Až do minulého kola bojovali o první místo s Prostějovem, který si ale prvenství v extralize pojistil vítězstvím na palubovce Olomouce. Ani Olymp už se nikam neposune, a lze tak toto střetnutí brát jako rozehřívací před play-off. V něm se olomoucké volejbalistky potkají se svým sesterským klubem ze Šternberka. Olymp půjde proti týmu VK Královo Pole Brno.

Sobota 25.3.

SHK Veselí nad Moravou - DHK Zora Olomouc = 17:00 (Městská sportovní hala ve Veselí nad Moravou)

Házenkářky Zory Olomouc si naposledy nedokázaly poradit na domácím hřišti se slovenským týmem Šala. Nyní si budou chtít spravit chuť ve Veselí nad Moravou. Tamní klub se momentálně nachází na desátém místě, čili o šest bodů zpět za sedmou Zorou.

Neděle 26.3.

Slavoj Basketbalový klub Litoměřice - SK UP Basketbal Olomouc = 16:00 (Hala 6.ZŠ Litoměřice)

Basketbalisté Univerzity Palackého válčí v první lize ve skupině o 1. - 6. místo a bohužel jim to moc nejde, neboť po osmi odehraných kolech mají devět bodů, a nacházejí se na posledním místě. Postavení si mohou vylepšit po zápase v Litoměřicích, ovšem ty okupují druhou příčku, a Hanáky tak vůbec nečeká nic lehkého. 

RC Olomouc – RC Dragon Brno = čas zatím nespecifikován (Tělovýchovná jednota Lokomotiva Olomouc)

Rugby není jen záležitostí Nového Zélandu, Walesu, Anglie, Francie a jiných velmocí tohoto sportu. I v České republice máme mnoho týmů, a dokonce i v Olomouci se hraje rugby. Místní klub RC Olomouc hrající 1. ligu (druhá nejvyšší soutěž, pozn. red.) skončil po podzimu, během kterého odehrál šest utkání, v sedmičlenné tabulce na pátém místě. Jarní část je pak nazývána jako nadstavbová a na domácím hřišti ji mohou příznivci olomouckého rugby vidět v utkání proti brněnským Drakům.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jakub Wittka, Kateřina Švandová, facebook Rugby Olomouc, facebook SK UP Basketbal Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.