sobota 20. dubna 2024 Marcela

Podeváté v řadě! Sigma pokračuje ve šňůře díky výhře nad Znojmem

Fotbalisté Sigmy útočili v utkání proti Znojmu na překonání předloňské osmizápasové vítězné šňůry. Ke třem bodům zavelel v prvním poločase nejprve Buchvaldek a po něm nejlepší střelec Sigmy Jakub Plšek. Další obrovské šance Hanáci neproměnili, Znojmo snížilo, ale Olomouc vyhrála 2:1 a drží si náskok na čele tabulky.

Už v páté minutě vyslal skvělou kolmici za obranu na Buchvaldka Falta, ovšem olomoucký záložník dokázal nasměrovat míč jen vedle Halouskovy brány. Další spolupráce těchto dvou hráčů už byla gólová. Falta zamotal hlavu levému obránci Znojma, poslal přesný centr do vápna, který si našel Buchvaldek a ten trefil míč z voleje přímo k pravé tyči gólmana hostů. Klid do druhého poločasu dodal Sigmě před koncem první pětačtyřicetiminutovky Jakub Plšek. Do vápna nacentroval Zahradníček, nejlepší střelec Olomouce stál na správném místě a umístil míč hlavou do míst, kam nemohl Halouska dosáhnout.

Hned v úvodu druhé půle přihrával do znojemské šestnáctky Sladký, Chorý trefil jen tyč a míč se odrazil přímo k noze Davida Housky, na kterého čekala prázdná branka. Olomouckému záložníkovi ale míč lehce skočil a stoprocentní šanci neproměnil. Ještě větší příležitost měl Lukáš Buchvaldek. Sigma šla ve třech proti jednomu obránci, Tomáš Zahradníček nachystal přihrávku Buchvaldkovi ideálně do běhu a ten se ocitl tváří v tvář brankářovi Znojma. Ovšem míč si ukopl a celý Andrův stadion si jen hlasitě povzdechl. Obrovské šance nemusely nakonec Sigmu mrzet, i když o lehké drama se postaral z téměř jediné šance Znojma v zápase Radim Nepožitek, který snížil na konečných 2:1.

V zápase dostal šanci Lukáš Buchvaldek, který hrál místo vykartovaného Jakuba Petra. Trenérovi se za důvěru odměnil jedním gólem. „Byl to asi můj nejlepší zápas za A tým. Dostal jsem šanci v základu a myslím si, že jsem jí chytl dobře,“ říkal po zápase dvacetiletý záložník. „Před mým gólem jsem měl ještě jednu šanci, tak tu další jsem musel proměnit, spadlo to tam, takže spokojenost. Ještě jsem ale jednu trefu mohl přidat ve druhém poločase,“ přiznal Buchvaldek, který se zasloužil o devátou výhru Sigmy v řadě. „Musíme takto pokračovat a nesmíme polevit. Snad to bude deset, jedenáct, dvanáct a tak dál,“ uzavřel s úsměvem střelec jednoho gólu.

Sestavy:

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (90. Štěpán), Houska, Buchvaldek (81. Habusta), Plšek, Falta – Chorý (84. Yunis). 

1. SC Znojmo: Halouska – Helísek, Svozil, Mezlík, Cihlář – Njire (46. Holub), Motal, Šumbera (77. Urbančok), Javůrek – Nepožitek, Klíma (50. Rybička). 

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.