úterý 16. dubna 2024 Irena

Sigma si razí cestu za postupem, po dalším gólu Plška porazila Vlašim

Po zimní přestávce se Hanáci opět představili na domácím hřišti. Tentokrát proti fotbalistům z Vlašimi, kteří se v tabulce před 18. kolem Fortuna národní ligy nacházeli na skvělém čtvrtém místě, ze kterého není daleko k postupu. Zápas rozhodl gól letošního kanonýra Sigmy Jakuba Plška ze 20. minuty, a díky zaváhání Baníku má olomoucký tým náskok na čele tabulky již sedm bodů.

První poločas na hřišti vládla Olomouc. Nejprve měl šanci Buchvaldek, který ale jen prověřil brankáře Nguyena. Ten se ale při pohotové střele Jakuba Plška z blízkosti už jen díval, a olomoucký záložník se tak mohl radovat již ze šestnácté branky v sezóně! Mohlo být ještě mnohem veseleji, protože Šimon Falta si dokonale pohrál s celou hostující obranou, dostal se před brankáře, kterého ovšem při snaze přehodit jen trefil, a skóre se neměnilo.

Po změně stran aktivita domácích trochu opadla, a Vlašim se naopak osmělila. Sigmu ale držel výborný brankář Reichl. Na druhé straně Plšek vyslal skvělým centrem za obranu Hálu, který se řítil naprosto sám na bránu, ale z prvního doteku s míčem se zbrkle snažil přehodit Nguyena, což byla špatná volba, protože hostující gólman jen sebral míč ze vzduchu. Když už se zdálo, že má Olomouc vyhráno, tak hráč Vlašimi Wiesner zčistajasna výborně vystřelil z hranice vápna. Vyrovnávacímu gólu zabránil zázračně Reichl, který konečky prstů vyrazil míč těsně vedle brány. Sigma tak vyhrála 1:0 a navýšila náskok na vedoucí pozici už na sedm bodů, protože Baník Ostrava nečekaně prohrál ve Frýdku–Místku.

Sestavy:

SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Škerle, Radaković, Vepřek – Zahradníček (87. Manzia), Houska, Plšek, Falta (90. Štěrba) – Buchvaldek (41. Hála) – Chorý.

FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Wiesner, J. Štochl (80. Jeslínek), Piško, Tusjak – Reiter (46. Hašek), Kulhánek, Janda, Kučera (87. Březina) – Vyhnal, Hadaščok. 

Čtěte více:

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.