čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Opava může být prvním druholigovým týmem, který vyhraje pohár. Rozhodne se dnes v Olomouci

V samostatné historii zatím nikdy fotbalový pohár nevyhrál tým z nižší ligy. Zda se historie bude přepisovat se dozvíme po dnešním finálovém utkání mezi Opavou a Zlínem. Finále MOL Cupu startuje v 17:30 na Andrově stadionu.

Pro Slezany je finálová účast v poháru premiérou. O to víc by byla výhra pro svěřence Skuhravého nečekaným a příjemným zakončením jejich spanilé jízdy v poháru. "Uděláme všechno pro to, abychom kluky uklidnili. Ať si jdou zápas prožít a užít, aby ze sebe dokázali vydat to nejlepší. To je klíč. Pokud tohle nedokážeme a budeme mít strach nebo nějakou obavu, Zlín nás porazí. Ať v takto těžkém zápase postavím kohokoliv z mužstva, jsem přesvědčený, že to zvládne. Pohoda v týmu je fantastická, ať už zbytek sezony dopadne jakkoliv," řekl před utkáním trenér Opavy Roman Skuhravý. V MOL Cupu se Opavě podařilo vyřadit přední prvoligové týmy jako jsou Plzeň, Mladá Boleslav, dále taky Brno a Slovácko. V druhé nejvyšší lize má Opava ještě pořád šanci na postup do nejvyšší soutěže. Musí ale vyhrát oba zbývající zápasy a navíc druhý Baník by musel alespoň jednou remízovat.

Zlín po povedeném podzimu, kdy přezimoval na třetím místě a dělal si naděje na evropské poháry, na jaře získal pouze sedm bodů a v tomto ohledu je nejhorším mužstvem v druhé polovině ligy. Nyní už zlínským fotbalistům v ePojištění.cz lize už o nic nejde. Závěr sezóny tak mohou vylepšit výhrou v MOL Cupu. "Tímto zápasem můžeme sezonu trošku zachránit. A diváka nějakým způsobem přiklonit zpět, aby na podzim přišel a věřil mužstvu, že bude zase předvádět dobré výkony. Naši hráči se musí zamyslet nad svými výkony a vzpamatovat se. Jestli si někdo z nich myslí, že mávnutím kouzelného proutku začnou ve středu hrát, tak to není pravda," svěřil se zlínský trenér Bohumil Páník.

Finále Českého poháru se hraje v Olomouci teprve podruhé. V prvním finále se na Andrově stadionu mezi sebou utkaly týmy Baníku a Slovácka. Baník tehdy vyhrál 2:1. Letošní vyvrcholení poháru proběhne dnes od 17:30. Andrův stadion by měl být podle dostupných informací vyprodaný.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.