pátek 29. března 2024 Taťána

Kohouti doma zabojují o vyrovnání série. V pátek i sobotu bude plechárna bouřit

Hanáčtí hokejisté po dvou venkovních zápasech s plzeňskými Indiány prohrávají 0:2 v čtvrfinálové sérii. Nyní, po dvaceti letech, se vyřazovací boje stěhují do Olomouce a je jisté, že fanoušci na místním stadionu vytvoří více než bouřlivou atmosféru.

Plzeň se po výhrách 1:0 v prodloužení a 4:2 v základní hrací době dostala do značné výhody.

Ani jedno vítězství ze západočeské půdy musí být pro Kohouty zklamáním, byť se rozhodně nemají za co stydět. Vždyť v obou zápasech Olomouc Plzeň přestřílela a hlavně v prvním střetnutí této série předvedla dokonalou zvonkohru v podobě tří tyček na bráně plzeňského gólmana Matěje Machovského. „Smůla, ale na tyčky se nehraje,“ shnrul po prvním zápase Miroslav Holec, který sám nastřelil brankovou konstrukci dvakrát.

Ačkoliv ani následující utkání nedopadlo výsledkově podle představ a Plzeňští se dostali do trháku Matěj Pekr věří, že se série do Západočeské metropole vrátí. „Určitě ještě neskládáme zbraně. Věřím, že oba zápasy zvládneme, mimo jiné i díky fanouškům. Také do Plzně nás přijela podpořit spousta lidí a doma nás požene vyprodaný stadion. Série se ještě vrátí do Čech,“ řekl pro klubový web sedmadvacetiletý útočník.

Dnes od 18:00 začne třetí zápas v sérii. Natěšená a naplněná plechárna k prasknutí bude pro Moru tou nejlepší motivací. Kouzlo místního zimního stadionu dokáže nabudit olomoucké hokejisty k tomu, aby po sobotním zápase byla série vyrovnaná.

Sobotní utkání začíná již v 15:00.

Čtěte více:

Autoři | Foto Marek Rigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.