čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Syn proti tátovi! Zápas Mory s Třincem přinese velkou raritu

Leckterý otec, který dělá sport, si přeje nastoupit v jednom zápase se svým synem. Souboj olomouckého Jakuba Galvase a jeho táty Lukáše bude okořeněný tím, že nastoupí dokonce proti sobě. Olomoucký stadion se tak může těšit na nevídanou věc.

Sedmnáctiletý Jakub si své první extraligové starty připsal letos. Přesto, že už loni byl napsaný na soupisce Mory, tak do samotných zápasů nezasáhl. Premiéru si talentovaný obránce odbyl vítězstvím proti Pardubicím a mohl se těšit skvělé podpoře fanoušků, kteří dokonce vyvolávali jeho jméno. Čas této mladé naděje samozřejmě teprve přijde, ale už to, že se takto mladý kluk dokáže prosadit v dospělém hokeji, je velký úspěch.

To o dvacet let starší Lukáš Galvas už je pochopitelně pomalu na konci své kariéry, ale stále je velmi platným členem a oporou třinecké obrany. Zkušený hráč Ocelářů prošel za svojí kariéru také Vítkovicemi, Karlovými Vary a nebo Zlínem. V posledních dnech ho ale trápily zdravotní potíže, a tak sám doufá, že se bude moct postavit na olomoucký led. Přijít o takovýto zápas by byla určitě škoda…

Střetnutí podobného typu naše extraliga nepamatuje.

Jak dopadne tento souboj generací? Bude si moct syn dělat srandu ze svého táty, nebo bude muset sklopit hlavu? Uvidíme po úterním utkání, které začíná v 17:10.

Čtěte více:

Autoři | Foto Alena Zapletalová - www.hcolomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.