středa 24. dubna 2024 Jiří

Kohouti přejeli opařenou Kometu a naděje na předkolo play-off stále žijí

Hokejisté Komety Brno potřetí v sezoně vyšli na domácím ledě bodově naprázdno, když ve 39. kole extraligy podlehli Olomouci 1:3. Hanákům výrazně pomohl k úspěchu brankář Branislav Konrád, který si připsal 32 úspěšných zákroků.

V tabulce soutěže Brňané klesli na čtvrté místo, z pěti zápasů v novém roce získali pouze tři body za vítězství nad Libercem. Naopak Olomouc se dostala z výsledkové krize a po čtyřech prohrách podruhé naplno bodovala.

"Jsme maximálně spokojeni s výsledkem i naší hrou. Dlouho jsme venku nevyhráli za tři body. Dvě vítězství po sobě jsou pro nás vzpruhou. Ale nemůžeme si výskat. Musíme se soustředit na další zápasy. Každý bude pro nás nyní nejdůležitější v sezoně," řekl po utkání asistent trenéra Olomouce Jan Tomajko.

Do sestavy Komety se vrátil po třítýdenní přestávce uzdravený Káňa, který měl zvýšit útočnou sílu svého týmu. V oboustranně rychlém úvodu se podařilo Brňanům už ve 3. minutě otevřít skóre. Čermák vyhrál v útočné třetině vhazování a na střelu obránce Tršky od modré čáry brankář Konrád nestačil zareagovat. Hanáky tento nezdar povzbudil ke zvýšení agresivity v osobních soubojích. Hned první přesilovku využil tečovanou střelou Skladaný k vyrovnání.

"Hrubě jsme tuto hru v oslabení nezvládli. Ráno jsme si ukazovali signál při přesilovce Olomouce, přesto jsme špatně pokryli prostor. Našemu výkonu chyběly góly. Ale příležitosti k jejich vstřelení jsme neměli," konstatoval asistent trenéra Komety Per Haken. Počáteční tlak Komety postupně ztrácel na síle. Olomouc zpřesnila obranu středního pásma a tím komplikovala Kometě dotažení útočných akcí k zakončení.

Pouze v 15. minutě se dostal do sólové úniku Vincour, jehož střelu stačil Konrád vyrazit. Od druhé třetiny převzali režii zápasu olomoučtí hokejisté. Z pozorné defenzívy vyráželi k rychlým protiútokům. Právě z takové akce se ve 24. minutě prosadil Laš, který přidal druhou branku hostů. Po gólu upadl výkon Komety do herní krize, která vyvrcholila 78 sekund dlouhou nevyužitou přesilovkou pět na tři. V početní výhodě se podařilo pouze obránci Němcovi tvrdou ranou trefit horní tyčku, více ale trápící se Brňané v přesilovce Konráda neprověřili. "To byl jeden z rozhodujících momentů," řekl Tomajko.

Až v závěru druhé třetiny se dostali domácí hokejisté do tlaku, v koncovce ale zápolili s přesností. Snaha Komety o zvrat v poslední třetině jen vyústila v neplodnou převahu, kterou provázelo množství chyb. Jednu z nich v 51. minutě potrestal bývalý brněnský útočník Holec, jenž přidal třetí branku. "Dostal jsem ideální přihrávku. Celou akci jsem udělal přesně, jak jsem chtěl. Měl jsem na ní dostatek času a mohl jsem přesně zamířit nad lapačku brankáře Čiliaka," popsal gólovou situaci Holec.

Naprázdno už vyšla Kometě i v závěrečných dvou minutách hra bez brankáře. "Dvě třetiny jsme soupeře tlačili, měli šance. Bohužel jsme je neproměnili. Olomouc hrála obranářský hokej na brejky. Bohužel jsme nedali góly. Při dorážkách často puk skákal po brankové čáře. Bohužel se nám nepodařilo dát gól. Byli jsme nahecovaní, všichni makali. Snažili jsme se. Prostě se to stane. Nemáme se za co stydět," řekl kapitán Komety Leoš Čermák.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.