pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Není co slavit, ale zároveň to nebyl žádný propadák, zhodnotil sezónu Zdeněk Venera

Trenér olomouckých hokejistů dnes zhodnotil celou sezónu na tiskové konferenci. Zaměřil se na krizi, kdy neměl dostatečný počet hráčů a musel povolat například juniora Ludvíka Rutara, který se nyní může dostat do reprezentace U18. Zároveň oznámil, že podepsal s týmem smlouvu na další rok.

"Z měho pohledu bych sezónu rozdělil na několik částí. Začátek sezóny se nám podařil a sbírali jsme body. Potom následovalo období, kdy jsme podávali dobrý výkon, ale body jsme bohužel nesbírali. Většinou šlo o těsné porážky a nedařilo se nám v koncovce. Vždycky nás nějaký smolný gól připravil o bodový zisk. Pak jsme, i pod vlivem toho, že body nepřibývaly, měli horší výkony. Na to navázalo bohužel období, kdy jsme měli hodně nemocných a zraněných hráčů. Ke konci sezóny se nakonec mužstvo zmobilizovalo a i přestože jsme nebyli v kompletní sestavě, tak tým bojoval o play-off do poslední chvíle. Celkově závěr sezóny byl nejspíš nejlepší," zhodnotil stručně průběh sezóny trenér Zdeněk Venera.

Jako pozitivum toho, že Mora hrála play-out, ve kterém už takřka o nic nešlo, Venera hlavně označil možnost vyzkoušet si mladé hráče. "Šanci dostala spousta mladých hráčů. o kterých jsme si mohli udělat obrázek. Možná i díky startům v Extralize se obránce Rutar dostane do reprezentace U18 a nejenom Gavlas," řekl Venera.

Na konci přestupního období se Moře podařilo přivést Romana Vlacha s Kevinem Sundherem, kteří oživili olomoucký tým a pomohli zachovat naději na play-off. Podle trenéra by bez těchto příchodů Mora jen těžko zvládla závěr sezóny. "Každopádně to byl velký přínos. Nejenom po stránce kvality, ale i po stránce samotného kusu. Protože my už jsme takřka neměli koho nasadit. Kdyby se nám nepodařilo koncem ledna mužstvo vhodně doplnit, tak bychom se docela dost trápili," doplnil.

Kvůli tomu, že existuje pravidlo, které říká, že hráč může nastoupit do baráže pouze pokud má odehraných patnáct utkání v Extralize, tak musel olomoucký trenér povolat několik hráčů navíc, kteří si tyto zápasy odbyly. Kvůli tomu se například často měnila sestava. "Pro případ, že by se zranil některý z gólmanů, tak se u nás objevil Marek Laco, který musel nasbírat patnáct startů. Objevili se i další hráči na střídavé starty abychom byli připraveni i na nejhorší verzi," řekl Venera.

Moře letošní sezónu chyběl zkušený hráč Pavel Skrbek, který patřil k nejdůležitějším postavám olomoucké obrany. "Chyběl nám opravdu hodně. Má obrovské zkušenosti a může to být také jeden z mnoha důvodů, kvůli kterých jsme se letos nedostali do play-off," dodal k absenci Skrbka Venera.

Zdeněk Venera na Hané působí od roku 2015 a nyní podepsal prodloužení smlouvy o další rok. Trenér, jenž v minulosti působil na střídačce Zlína, Karlových Varů, Komety Brno a Pardubic, ve své první sezoně v Olomouci dovedl tehdejšího nováčka mezi elitou překvapivě do čtvrtfinále. "Pokud bychom se v příští sezóně nedostali alespoň do předkola play-off, tak bych opravdu nebyl spokojený," zhodnotil Zdeněk Venera své ambice na následující sezónu.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.