čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hvězdami půlmaratonu budou světová šampionka a držitel nejlepšího času

Mezi atletickou smetánku se dostali pořadatelé Olomouckého půlmaratonu. Na startu se představí velké vytrvalecké hvězdy. Keňan Wilson Kipsang je držitelem maratonského rekordu, jeho krajanka Edna Kiplagat je zase dvojnásobnou mistryní světa na nejdelší atletické distanci. Oba zároveň letos vyhráli prestižní londýnský maraton.

„Dostáváme se tak na světovou mapu prestižnějších půlmaratonů. Závod se poběží v překrásných kulisách Olomouce. Ve startovním poli budou ty největší hvězdy. Bude to úžasný zážitek,“ předpokládá předseda organizačního výboru závodu Carlo Capalbo.

V Olomouci proběhne 21. června již pátý ročník atletického podniku a na startu bude pět tisíc závodníků, o dva tisíce více než loni. „Ještě není úplně vyprodáno, ale jistě bude. Zájem je velký,“ uvedl Capalbo.

Novinkou je změna trasy půlmaratonu, který se z městského okruhu přesouvá do historického centra a na sever města. Už se nepoběží po Velkomoravské, trasa běžce naopak zavede na Hejčínské louky a do okolí Klášterního Hradiska. Díky úpravě závodu se předpokládá pokoření traťového rekordu.  (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.