pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Senioři Olomouckého kraje si zasportují v deseti disciplínách

Druhý ročník sportovního klání pětičlenných smíšených družstev seniorů připravuje na středu 24. května Krajská rada seniorů Olomouckého kraje. Hry jsou přístupné pro širokou veřejnost na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc.

Sportovní soutěže získávají v poslední době mezi seniory na stále větší oblibě. Naše akce jim nabízí zdraví prospěšnou alternativu smysluplného trávení volného času - ať už aktivně jako soutěžící, anebo pasivně jako diváci a fandové,“ řekla předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje Milena Hesová.

Senioři tvoří nezanedbatelnou část obyvatel našeho regionu. Proto Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje, mimo jiné i finančně, projekty, které mají za cíl udržet starší lidi stále aktivní,“ podotkl hejtman Ladislav Okleštěk.

Sportovních her se mohou zúčastnit senioři ve věku 55 a více let. Každé družstvo musí mít pět členů, z nichž minimálně dvě budou ženy.

Soutěžních disciplín je připraveno celkem deset. Seniory čeká hod na basketbalový koš, srážení plechovek, hod granátem na cíl, běh s kolečkem a břemenem, házení kroužků na trn, překážkový běh zručnosti, minigolf, pétanque, florbal a slalomová jízda jednotlivců na čas,“ vypočítává za pořadatele Milena Hesová.

Nejlepší sportovci budou v červnu reprezentovat Olomoucký kraj na Mezinárodních hrách seniorů v Plzni.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.