čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jiří Veselý bude hlavním tahákem na letošním challengeru v Prostějově

Jiří Veselý bude po dnešním vyřazení v třetím kole French Open v příštím týdnu jedním z hlavních favoritů prostějovského challengeru UniCredit Czech Open dotovaného 150 tisíci dolary.

Třiadvacetiletý český tenista vyhrál prostějovský turnaj v letech 2014 a 2015 a v případě dalšího triumfu by vyrovnal bilanci Radka Štěpánka a Jana Hájka.

K největším konkurentům Veselého patří obhájce prvenství Michail Kukuškin z Kazachstánu, na divokou kartu by se měli představit Argentinec Diego Schwartzman, bývalá světová pětka Tommy Robredo a po vyřazení na French Open také Slovák Martin Kližan. Přihlášeni jsou i Argentinec Horacio Zeballos a Srb Janko Tipsarevič, který letos už vyhrál čtyři challengery. Kromě Veselého bude z českých hráčů startovat v hlavním turnaji také dvaadvacetiletý Adam Pavlásek.

„Turnajový pavouk ještě nemá finální podobu, stále ještě s některými hráči jednáme. Pro nás je rozhodujícím dnem až sobota 3. června. Jisté už ale je, že letošní účast bude velmi kvalitní," řekl Tomáš Cibulec z pořádajícího TK PLUS.

V závěrečný den turnaje v sobotu 10. června program doplní od 10:00 hodin exhibiční zápas olympijských vítězů ve čtyřhře. Představí se zlatý medailista ze Salt Lake City 2002 akrobatický lyžař Aleš Valenta, tenisový šampion ze Soulu 1988 Miloslav Mečíř, trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem Jan Železný a judistický vítěz z Ria Lukáš Krpálek. O hodinu později začne finálový zápas.

Autoři | Foto Facebook Jiřího Veselého

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.