pátek 29. března 2024 Taťána

Parkurovou Grand Prix CSI-W Olomouc vyhrál Čech Opatrný

Hlavní soutěží mezinárodních závodů J&T Banka CSI3*W Olomouc byla Grand Prix. V neděli 25. června se v ní čeští fanoušci dočkali hymny, která je jejich srdci nejbližší. V silné konkurenci totiž zvítězil Aleš Opatrný s Dimarem V D Looise Heide.

Do vrcholu čtyřdenních závodů nastoupilo padesát nejúspěšnějších dvojic z páteční a sobotní kvalifikace. Stavitel připravil kurz soutěže započítávané do Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace skutečně náročný a se základním parkurem 160 centimetrů vysokým si nakonec poradilo bez trestných bodů pouze šest dvojic.

K velké české radosti byl jedním z rozeskakujících se jezdců i Čech Aleš Opatrný, který navíc s Dimarem V D Looise Heide nastupoval do kolbiště jako poslední.  Znal tak výsledky svých soupeřů. Tento velice úspěšný český reprezentant předvedl své kvality a dokázal před zcela zaplněnými olomouckými ochozy překonat rozeskakování nejlépe ze všech a dojel si tak pro vítězství.

Na druhé místo odsunul loňskou vítězku této soutěže, Němku Jörne Sprehe s koněm Stakki´s Jumper. I třetí místo získal Němec, a to Tobias Meyer v sedle Cannary. Soutěž byla zároveň kvalifikací na letošní mistrovství Evropy a mistrovství světa, které se koná v americkém Tryonu příští rok. Český vítěz účast na obou šampionátech plánuje.

Němka Jörne Sprehe se však v neděli také radovala z vítězství, a to ve finále Gold Tour. S koněm Clueso 5 překonala nejen bezchybně základní kolo na parkuru 150 centimetrů vysokém, ale předvedla i suverénní jízdu v rozeskakování.

Během nedělního odpoledne se konala také juniorská Grand Prix na výšce 140 centimetrů, v níž se českým jezdcům podařilo obsadit přední místa. Na příčku nejvyšší však dosáhla Polka Dalia Lehmann s koněm Casanova 468, která jako jediná dokončila rozeskakování bezchybně. Za ní však dalších pět příček obsadily Češky. Druhé místo získala po chybě na posledním skoku Sára Vingrálková s koněm Chieano a elitní trio uzavřela Michaela Rodová s Arniek H.

O úplný závěr závodů se postaralo finále Silver Tour do 135 centimetrů. Po rozeskakování se z první příčky radoval další polský zástupce, tentokrát Jaroslaw Koziarowski s koněm Chenet. Jen pár desetin sekundy chybělo k vítězství druhé Zuzaně Zelinkové s Evitou R. Kompletní výsledky a další informace najdete na stránkách www.csiolomouc.cz.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Kateřina Návojová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.