středa 24. dubna 2024 Jiří

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na olomoucké Czech Open ve stolním tenisu dorazí i bývalá světová jednička Timo Boll

PR článek

Mezi 22. a 27. srpnem zaplní olomoucké sportovní centrum Omega stolní tenisté z celého světa. Na turnaji Seamaster 2017 ITTF World Tour se kromě zahraničních hvězd představí i čeští reprezentanti. Celkem si zde zahraje 25 Čechů. Nejznámějším jménem na turnaji bude Němec Timo Boll.

Poprvé od listopadu se do série World Tour vrátí Iveta Vacenovská. "Na nedávném kontrolním turnaji jsem si ověřila, že co se domácí špičky týče, je to všechno v pohodě. Teď mě čeká konfrontace s tou evropskou a vlastně i světovou, takže teprve pak budu moci říct, jak na tom opravdu jsem," řekla několik dnů před turnajem Iveta Vacenovská. Česká ženská jednička celou uplynulou sezonu odpočívala a odehrála jen něco přes dvacet zápasů, vesměs ve druhé francouzské lize.

Velkým lákadlem pro české fanoušky bude mužská jednička Tomáš Konečný. Těsně po vítězství na kontrolním turnaji začátkem srpna prohlásil, že by si rád konečně odvezl z Hané nějaký ten skalp. "Nevím proč, ale v posledních letech se mi na Czech Open moc nedařilo. Věřím, že se mi letos podaří tuto bilanci změnit," vzkazuje olomouckým fanouškům, kteří se tak určitě mají na co těšit.

Jedničkami ve dvouhrách budou šestý hráč světa a bývalá světová jednička Timo Boll z Německa a úřadující mistryně světa v mixu a světová sedmička Japonka Kasumi Išikawová. Jméno Timo Boll budou znát i lidé, kteří příliš stolní tenis nesledují. Několikanásobný mistr Evropy a účastník mnoha olympijských her bude určitě usilovat o celkovou výhru v turnaji.

Turnaj bude poprvé šestidenní a navíc se poprvé koná v OMEGA centru sportu. Letošní ročník Czech Open začne 22. srpna dvoudenní kvalifikací, hlavní soutěž začne 24. srpna. Vstupné na první čtyři hrací dny je zdarma, jednodenní vstupenka na závěrečné dva dny stojí 100 korun.

Autoři | Foto FB Timo Boll

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.