sobota 20. dubna 2024 Marcela

Ustrašená Sigma neměla v Brně šanci na úspěch

Další záchranářský duel v Brně fotbalisté Olomouce nezvládli. Domácí tým vyhrál 2:0, když Sigma v průběhu celého zápasu prakticky neohrozila branku soupeře. Pouze náznak šance po hlavičce Depetrise v závěru utkání nemohlo stačit na bodový zisk.

"Nedařilo se ofenzivním hráčům. Nebyli schopni udržet míč na polovině soupeře. Hlavně na začátku druhé půle se na naši branku valil jeden útok za druhým. Museli jsme si pomáhat fauly a Brno si vypracovalo celou řadu standardních situací. Ta Zavadilova rozhodla zápas," uznal převahu Zbrojovky trenér Olomouce Zdeněk Psotka.

Až do 70. minuty držel spoluhráče nad vodou brankář Zlámal, který chytil několik brankových šancí soupeře. Pak ale i on zaváhal a inkasoval po přímém kopu. "Tím všechny předcházející chyby v poli vyvrcholily. V tomto duelu jsme prostě nebyli pro soupeře nebezpeční. To byl hlavní důvod brněnské výhry," řekl Psotka.

Kvůli nepřízni počasí muselo být utkání o devět minut nastavené. V 96. minutě domácí slavili podruhé po hlavičce střídajícího Malíka. "Sice jsme mohli rozhodnout už během první půle, ale musíme být spokojení, že se nám podařilo výhru uhrát po přestávce. Tyto tři body mají pro nás velkou cenu. Výrazně nás přiblížily k záchraně," prohlásil po zápase domácí kouč Václav Kotal. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.