pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucké volejbalistky si z běloruského Baranovichi přivezly turnajové třetí místo

Po vydařeném domácím turnaji O pohár rektora, kde domácí hráčky rozdrtily soupeřky a obhájily již popáté první místo, se vydali na více než patnáctihodinovou cestu do běloruského Baranovichi, kde v minulém roce skončily na druhé příčce.

Třídenní turnaj v Baranovichi, kterého se mimo domácí tým zúčastnily i ostatní běloruské týmy z Minsku, Brestu a Grodna, započal v pátek 16. září, kdy se olomoucké volejbalistky utkaly právě s domácím týmem Baranovichi. I přes absenci tradiční opory v týmu VK UP Olomouc Moniky Dedíkové, která si poranila při posledním turnaji v Olomouci kotník, prošly cestou zmožené hráčky přes domácí tým hladce 3:0 na sety.

Druhý turnajový den byl co do počtu zápasů vydatnější. Dopoledne Olomoučanky nastoupily proti hráčkám z Minchanka Minsk, a ač se napřed zdálo, že VK UP Olomouc porazí soupeřky stejně hladce, jako Baranovichi v pátek, vojebalistky Minsku začaly od třetího setu zlobit. Volejbalistky totiž vyhrály první dva sety 26:24 a 25:21, poté však podlehly tlaku Bělorusek a další tři sety prohrály poměrem 20:25, 23:25 a 7:15.

Odpolední program olomouckým hráčkám přihrál do cesty tým Kommunalnik Grodno. Bylo vidět, že se Olomoučanky dokázaly vzpamatovat z nelichotivého závěru dopoledního zápasu a Grodno přejely ve třech setech 25:23, 25:17 a pak znovu 25:23.

V neděli, poslední hrací den před odjezdem zpět do Olomouce, si zahrál tým VK UP Olomouc se zbylým účastníkem turnaje, týmem z běloruského Brestu. Těžko říci, jestli na Olomoučanky již dolehla únava a vidina dlouhé cesty domů, každopádně s Brestem prohrály ve třech setech 23:25, 21:25 a 20:25.

Z turnaje v běloruském Baranovichi si tedy Olomoučanky odvezly třetí místo. V přípravě před sezónou, která začíná v půlce října, je ještě čekají zápasy v Praze a pak také v Olomouci, kde se utkají s výběrem z Číny.

Čtěte více:

Autoři | Foto VK UP Olomouc / Darina Košická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.