pátek 29. března 2024 Taťána

Číňanky potvrdily roli favorita, Olomoučanky porazily 3:1

V poslední fázi přípravy na novou sezonu se volejbalistky VK UP Olomouc střetly na domácí půdě s velmi kvalitním čínským celkem Tianjin Sports. Tým z patnáctimiliónové metropole se proti Olomoučankám postavil v krátké době už podruhé. Oproti první bitvě uhrály olomoucké hráčky aspoň set.

Už před zápasem bylo jasné, že se bude hrát čtyři sety, protože se oba celky takto domluvily.

Hanačky, které oproti loňskému roku výrazně obměnily kádr, předvedly povedený vstup do prvního setu a většinu času si držely hubené vedení, a nenechávaly Číňanky nadechnout. Vyrovnaná bitva se odehrávala na kurtu po celý zbytek prvního setu, kdy neustále jeden či druhý tým dotahoval jednobodové manko. Olomoucké volejbalistky dokázaly odvrátit čtyři setboly čínských mistryň, pak si samy jeden vytvořily a vzápětí proměnily. První sadu tak Olomoučanky vyhrály poměrem 29:27.

České vicemistryně předvedly do druhé sady kvalitní vstup, nicméně pak však přišla na vysokoškolačky krize, protože z vedení 10:7 se o chvíli později stal nepříznivý stav 10:12. Číňanky se následně vezly na vlně, a i když olomoucké holky v závěru statečně vzdorovaly, tak Tianjin dovedl tento set do vítězného konce výsledkem 25:23.

Třetí set zastihl v lepší pohodě Číňanky, které se rychle dostaly do sedmibodového vedení. Olomoucké hráčky se neměly čeho chytit a předváděly mnoho zbytečných chyb, které je držely daleko od svých soupeřek. Asijky ve třetím setu dominovaly a nakonec ho vyhrály velkým rozdílem 25:12.

Úvod poslední sady zastihl Hanačky v lepším rozpoložení a po delší době si dokázaly držet vedení. Olomoučanky hráli koncentrovaně a měly většinu času tříbodový náskok. V koncovce čtvrtého setu ale čínské mistryně zabraly a zvítězily i v této sadě. Celkově tak hráčky Tianjin Sports vyhráli 3:1 na sety.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.